<![CDATA[COFFEEPAUSE - BLOG]]>Fri, 18 Dec 2015 03:14:22 -0800Weebly<![CDATA[Kakkua mikrouunnissa!]]>Sat, 19 Dec 2015 23:46:21 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/kakkua-mikrouunnissaKahvihetki! Mmm….mikä aromi!
Kahvin kanssa kuulu aina olla pulla, kakku, tai ms. Aina ei muista tuoda kaupastakaan. Varsinkin kun tulee odottamattomia vieraita ja kaapissa ei ole muuta kun näkkileipä…
Minulla on sinulle ratkaisu!
Vieraasi istuu jo pöydässä ja sinä voit leipoa pienen kakun!
Luit oikein!!!
Pieni kakku tehdään mikrossa, vie aikaa n. 5 minuttia! Et usko – kokeile!
4 tl jauhoa, 4tl sokeria, 1 muna, 3tl kaakaojauhetta, 3tl nutellaa, 3tl maito, 3tl oliivioljyä, seikota mukissa ja laitta mikroon!
​VOLAA! Valmista! Hyvää nautinnollista kahvihetkeä!


]]>
<![CDATA[Umami? Fine dining?]]>Sat, 19 Dec 2015 00:00:52 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/umami-fine-diningPicture
Tykkään viikonloppuisin käydä miesystäväni kanssa syömässä hyvin. Usein valitsen ravintolan arvosteluiden perusteella ja katsomalla ravintolan kotisivuilta menun ja kuvia. Maksamme mielelläni hyvin tehdystä ruuasta, koska siinä on käsityön meininkiä. Kokemuksemme on lisännyt myös vaatimustasoa. Vältän keskitason ravintoloita, koska niissä tuntuu usein, että osaisin itse tehdä parempaa safkaa kotona.

Minulle gourmet tarkoittaa ammattikokin tekemää sapuskaa, jota tarjoillaan fine dining -paikoissa. 


Mikä on Fine dining? Se on tilan, palvelun ja aterian muodostama kokonaisuus jota voidaan kutsua tietyissä tapauksissa fine diningiksi.


 Todennäköisesti helpoin tapa erottaa fine dining on katsomalla hintatasoa, käytännössä maksat paljosta muustakin kuin pelkästään ruoasta. Tyypillisesti ruoat tehdään esteettisesti kauniiksi, eivät annoskoot ole yleensä kovin suuria. Tässä muutama esimerkki, joita tulee voida odottaa, jos ravintola väittää edustavansa fine diningia

RUOKA: yleensä vain kourallinen vaihtoehtoja, joista usein tehty valmiita ateriakokonaisuuksia korkealaatuisista raaka-aineista; yleensä hyödynnetään paikallisia kausituotteita; paljon silmänruokaa; amuse-bouche on enemmänkin sääntö kuin poikkeus

JUOMAT: korkealaatuiset viinit eri ruokalajeja kohottamaan; usein sommelierin ennalta parittamat

PALVELU: korkeasti koulutettuja tarjoilijoita, jotka tuntevat ruokalajien valmistuksen ja pystyvät suosittelemaan ateriakokonaisuuksia; palvelulta voi odottaa huippulaatua ja täsmällisyyttä; pöytiinohjaus

MILJÖÖ: korkealaatuisia materiaaleja; tarkkaan mietitty kokonaisuus; servetti/lautasliina on aina kankainen; lasit ja aterimet erittäin laadukkaat

Nykyään parhaat fine dining-paikat tarjoavat asiakkailleen kulinaarisen, interaktiivisen tapahtuman, jonka tarkoituksena on tuottaa pitkäaikainen mielihyvä. Se ei ole siis pelkästään se, mikä ilmestyy pöydälle lautasella vaan ravintolan ja sen ympäristön muodostama kokonaisuus, palvelu, historia, brandi, oheistuotteet, miljöö, sijainti, värit, valot, aterimet, pöydät, tuolit, wc, valot, kokki ja palveluskunta, teema jne. - niin kovin moni asia.

Fine dining ravintolaan menen just kaiken tämän vuoksi - hankkimaan kokemusta ja elämystä, jota muistella vielä kauan jälkeenpäin.

Siinä mielessä fine dining-ravintoloitsijan elämä onkin veitsen terällä eloa, koska asiakkaalla on yleensä aina kosolti odotusarvoja ja niitä verrataan aina siihen, mitä todellisuudessa saadaan. Lipsua ei sovi yhdenkään asiakkaan kohdalla. Rahasta tässä ei ole yleensäkään kyse, asiakas maksaa sen, minkä asiakas maksaa, vaan odotusarvoista ja siitä mitä vastinetta niille saa.

Ja jos saatu ei vastaa odotuksia kalkattaa paha kello kauas ja kauan. Päinvastaisessa tapauksessa taas hyvä kello antaa kuulua itsestään.

Otin siis eteen ”50 parasta ravintolaa 2013” listan ja päätin aloittaa kokeilun COFFEEPAUSE BLOGia  varten

Suunnitelmissa on kokeilla listan päässä, alussa ja keskellä olevia ruokapaikkoja vuorotelleen ja arvostaa erikseen miljöö, palvelu, jokainen ruokalaji, hinta-laatu suhde 1-10 pisteen skaalassa.

 Kenties vuodessa saisi listan käyty läpi.

Picture
1.      
Ravintola SUNN (listapaikka 40.)

Aleksanterinkatu 26, 2. kerros, 00170 Helsinki
Puh. 010 2312 800
www.ravintolasunn.fi

Picture
SIJANTI JA TARINA Helsingin arvokkaimmalla aukiolla, Senaatintorilla, rakennettu 1700-luvulla.

 Kauppias Sunnin talo muutettiin virastotaloksi 1931. Tiloissa on toiminut mm. Poliisilaitos ja Rakennusvirasto. 

 2009-2011 käärittiin Sunnin talo pakettiin ja alkoi suuri remontti. Remontti päättyi 17.5.2011 kun Ravintola Sunn avasi ovensa ensimmäisen kerran.


RUOKA-AIKA  - söimme kahden hengen voimiin lauantai- illallisen, ruuhka-ajan ulkopuolella.

MILJÖÖ – kolkko, yksinkertainen. Sisäänkäynti oli joksikin nuhruisennäköinen. Tuntui myös hieman siltä kuin olisimme astuneet tavalliseen ruokalaan nähtyämme salin. Pöydillä ei ollut pöytäliinoja, servietit olivat paperisia, sisustus hyvinkin tylsä ja lattea. Muovilattiat rumia, verhot huonosti ommeltu. Kenties taulut kolkoille seinille tai matot lattioille olisi riittänyt... Vanhasta arvotilasta olisi näin isolla remontilla saanut paljon tunnelmallisemmankin.Täydellinen pettymys… Sisustus uusiksi, niin kehtaa vieraitakin tuoda syömään. 5 pisteettä.

VASTANOTTO JA PALVELU  ei ollut ehkä odotettua tasoa. Palvelussa parantamisen varaa. 6 pisteettä.

MENU oli mielestäni varsin mielenkiintoinen ja houkuttelevia annoksia tuntui löytyvän useampiakin. Vaihtoehtoja oli mielestäni sopivasti. Hyvän keittiön ei tätä enempää listalla kannata pitääkään. Menulista olisi voinut olla tyylikampi.

Picture

APERITIIVIKSI
– otettiin Kir Royalia, se oli hyvä (sitäkin olen saanut huonoa, makuasia tietenkin).

Tuoretta LEIPÄÄ oli 5 erilaista, maukkaita kaikki. Lisäksi voivaahtoa ja sieni-pähkinä levite.

ALKUTEOKSENA tilattiin:

1)      Paistettuja kampasimpukoita, kukkakaalia ja rusinapyreetä. Kampasimpukoita oli vain 3 kpl,                                   rusinapyree sopii hyvin makuyhdisteilmaan, simpukat hyvin paistetut, rapeampi pinta olisi voinut olla.
          Hinta 13,60 € ja 8 pistettä.

2)      Perunablinejä 2kpl, lohimoussea – olivat tosi maukkaat ja kuohkeat, mousse hyvänmakuinen.
           Hinta 12,20 € ja 9 pisteettä.

PÄÄRUOKA:

 1)      Ankankoipiconfit, kurpitsaa kolmessa muodossa ja lakritsia. Ankka tosi murea ja maukas, kurpitsa                    sopihyvin lisukkeeksi, lakritsikastikkeen maku kruunasi kokonaisuuden.
           Hinta 22,40 € ja 9 pisteettä.

3)      Haudutettua siikaa, lämmintä porkkana-pinaattisalaattia ja rapukastiketta. Paistettu siika olisi ollut maukkaampi vaihtoehto, kastike oli tosi hienonmakuinen, pinaatti sopi yllättävän hyvin lisukkeeksi, porkkana olisi saanut olla enemmän kypsynyttä, jäi liian kovaksi. 
Hinta 26,80 € ja 7pisteettä

JÄLKIRUOALLE jäi hyvin tilaa.

1)      suklaafondant maistui hyvin. Passionkreemi oli maukas lisuke ja maut soivat hyvin yhteen.
Hinta 9,60 €    ja 9 pisteettä.

2)      Hunajakakkua ja sitrus-omenahilloketta- ei liian makea, maut sopivat hyvin yhteen.
Hinta 9,60 €  ja 8 pisteettä.

HINTA/LAATU SUHDE  Annokset ovat pieniä, raavaalle miehelle ehkä jäisi vähäiseksi, naiselle OK. Nälkää lähtee, ilman ähkyä. Minusta kalliimmalla puolella olevaa ruokaa, mutta hyvää!
  7 pisteettä.

2 hengen 3 ruokalajin illallinen aperitiiveineen, ilman viiniä  117.60 €

KESKIARVOKSI    7,5]]>
<![CDATA[Vaihtoehtoa piparkakuille!]]>Fri, 18 Dec 2015 23:49:17 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/vaihtoehtoa-piparkakuillePicture

Kun olet kyllastunut piparkakkuihin  niin täällä yksi vaihtoehto!
Annokset laskettu 6 hlö.


 • 4rkl kaurahiutaleita
 • 4rkl metsäpähkinöitä
 • 4rkl sulatettua voita
 • 4 rkl fariinisokeria
 • 1 rkl piparkakkumaustetta
 • 120 g suklaata           
 • 100 g vaahtokarkkeja
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Paahda metsäpähkinät, kuori ja pienennä. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, pähkinät, voi, sokeri ja piparkakkumauste. Nosta massa leivontapaperille ja paahda uunissa, kunnes se ruskistuu (noin 6-10 min).
Sen jälkeen jakaa annoksittain purkkeihin ruskistettu kaurahiutalemassa, suklaa ja vaahtokarkit ja kypsennä uunissa 220 asteessa 3-5 minuuttia, kunnes vaahtokarkit ruskistuvat kevyesti.

Lapsikin sen osaa! Olkaa hyvä!


]]>
<![CDATA[Oletko tekosyiden Kingi?]]>Tue, 02 Sep 2014 08:42:33 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/oletko-tekosyiden-kingiPicture
ONKO TUTTUA? Hartioita kolottaa ja ylös noustessa alaselkä tuntuu olevan jumissa. Kumartuminenkin tekee kipeää, ja portaita noustessa alkaa hengästyttää...

Luonnoton” kaupunkielämä betonin ja asfaltin keskellä näyttää olevan keskeinen syy sairauksien yleistymiseen.

 Monella työikäisellä liikkuminen jää aivan liian vähäiseksi. Työmatkat on helppo liikkua autolla, ja harva huhkii enää työssä itsensä hikeen.

 Nuorempana liikuntaa harrastamatonkin pärjää, mutta iän myötä erilaiset vaivat väistämättä lisääntyvät, jos ei muuta liikuntatottumuksiaan.
Lenkille menoksi liian kuuma, liian kylmä, liian tuulista, sataa, olin eilen, menen huomenna, vatsa liian täys... kyllähän näitä riittää ja lista jatkuu...

ALOITA NÄIN!
Klikka ensin taustalle musikkia.

Picture
Tee mielikuvaharjoitus taustamusikilla!

Istu mukavasti ja sulkea silmät tai pitää ne auki.


Luo mielikuva itsestäsi venyttelemässä itselle mieleisellä tavalla 
pyrkien aistimaan venytyksen keholle tuottamaa iloa – mielihyvän tunnetta


Keskity mielikuvaan sinulle sopivan hetken ajan ja lopuksi hengitä 
muutaman kerran rauhallisesti sisään ja ulos. 

Avaa silmät pyri tästä eteenpäin aina tuomaan tämä myönteinen 

tunnetila mieleen seuraavan kerran kuin teet venyttelyliikkeen tai lähdet liikkumaan.


Minä olen aikalailla mukavuudenhaluinen ja laiskansorttinen ihminen. 
Aina on aikaa on  liian vähään ja kaikkea muuta tekemista löytyy...
Treenit jää tehtävälistan loppuun. Olen tekosyiden KINGI!

SELI-SELI! Tekosyitä meillä kaikilla!

Sitä varten olen etsinyt itselleni sopivia liikuntamuotoja.

- Treenisali on ihan kotini vieressä. 
- Metsä on ihan kotitaloni takana. 
- Myös kotona on välillä mukava jumpata, menemättä mhinkään.

Kotijumpat tarjoaa minulle ohjattua jumppaa kotonani, ilman kalliita kuntosaleja ja jumppamaksuja. Nyt minulla on siis oma "Personal Trainer" käytössäni, aikaa tai paikkaa katsomatta, ympäri vuorokauden, olenpa sitten kotonani, matkoilla tai missä tahansa - tarvitsen vain nettiyhteyden ja tietokoneen tai tabletin!
Picture
Liityin Kotijumpaan.

Tietoa Kotijumpasta. 

Klikka kuvaa!Minun työpäivä koostuu 100% päätetyöstä. Se jumittaa kroppaa jatkuvasti ja välillä on
pakko vähään liikkua.

Teen näin:

 • Tee kevyt venyttely päivittäin, vaikka työpaikkallasi.

Tässä vielä yksi helppo harjoitus ja samalla testi!
Picture
Picture


    Itse tykkän Zumbasta 
    ja  jatkan treenejä 
   heti kun mahdollista! 
Masentaa?   Liikunta lievittää masennusta jopa nopeammin kuin masennuslääkkeet!

Liikunnan puute ei ehkä ole masennuksen syy, mutta ainakin se on siihen paras mahdollinen itseapu. Liikuntaasuositellaankin nykyään yhtenä masennuksen hoitomuotona.

Vanhastaan on tiedetty, että liikunta ehkäisee masennusta. Uudet tutkimukset ovat osoittaneet lisäksi, että liikunta hoitaa lievää masennusta jokseenkin yhtä tehokkaasti kuin lääkkeet.

Liikunnalla ja lääkkeillä on kuitenkin eroja. Siinä missä lääkkeet parantavat ensin fyysistä suorituskykyä ja vasta sitten mielialaa, liikunnalla paranee ensin mieli. Jos lääkehoitoa täydentää liikunnalla, mielialan on havaittu kohentuvan 3–4 päivässä normaalin 3–4 viikon sijasta.

Muutaman viikon jälkeen ajattelee liikuntaa, eikä enää masennusta.

Kaikki tarvikkeet salille kätevästi kotoa käsiin!

Katso ilonen video zumbasta päivän piristeeksi!
Tanssijalkaakin alkaa vipattaa!
]]>
<![CDATA[Saat kysyä mitä vaan, haluatko?]]>Sun, 24 Aug 2014 21:09:23 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/august-24th-2014
Picture


Nyt on aika heittää ilmoille kysymyksiä!


Blogiini on siunaantunut monta lukijaa! en olisi koskaan uskonut, että blogiani lukee näin moni ihminen. Tai onhan ne voinut ihan muuten vaan käväistä, mutta eivät oikeasti lue :D. Mutta nyt teillä ihanilla lukijoillani on ainutlaatuinen mahdollisuus kysyä minulta ihan mitä vain!
Sillä ajattelin tehdä postaukseen teidän kysymysten pohjalla. Mitä olet halunnut tietää minusta tao jotain minuun liittyvästä, mitä haluaisit kysyä minulta...? Kysymykset tietenkin hyvän maun rajoissa ja tyhmiä kysymyksiä ei ole, joten ihan rohkeasti vaan kyselemään!


MIETELAUSEITÄ mitkä kuvaavat myös minua!


Ainoat asiat, joita elämässä tarvitaan, ovat tietämättömyys ja itseluottamus. Silloin menestys on taattu.


Ajatukset ovat myrkkyä. Mitä enemmän järkeilee, sitä vähemmän saa aikaan.

Alituinen epäröinti ei salli minkään teon täyttyä.

Menestyminen ei ole avain onnellisuuteen. Onnellisuus on avain menestymiseen. Jos pidät siitä mitä teet, onnistut varmasti.

Suurin osa ihmisistä on olemassa, mutta ei elä.

Ihminen joka ei tee virheitä ei tavallisesti tee muutakaan.

Ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään: niihin, jotka kulkevat edellä ja saavat jotain aikaan, ja niihin, jotka kulkevat jäljessä ja arvostelevat.

Viisas oppii toisten virheistä, tyhmä ei opi omistakaan...

Kysymyksiä kehiin!
]]>
<![CDATA[Kesäni auringonlaskut]]>Sun, 17 Aug 2014 01:09:41 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/kesani-auringonlaskut Kesä ja auringonlaskut ne yhteen kuuluu!
Picture

Olen hurahtanut auringonlaskuihin ja tykkän kuvataa niitä. Auringonlaskut (kuten alla oleva kultaiset hetket) aina muistuttavat minua unelmien tärkeydestä ja siitä, että niihin pitää myös uskaltaa rohkeasti tarttua.

 Nautin kesästä ja auringonlaskusta mikä todella helli ihoa ja kaikkia aisteja. Muuta en tarvii...Auringonlasku on aina kaunis, ihaili sitä sitten rannalta, vuoren huipulta tai oman hotellihuoneen parvekkeelta. Menisin vaikka joka ilta nauttimaan sen ainutlaatuisesta luonnon valoshow'sta, joita sanat eivät pysty kuvailemaan.

 Kun aurinko illalla painuu hitaasti horisontin alle, se maalaa taivaalle punaisen, oranssin, keltaisen ja purppuran hehkuvia sävyjä. Hetki ennen auringon painumista horisonttiin on hetki haaveilulle... En ole auttamattomasti romantikko, mutta silti on ihanaa istua rannalla yksin, viimeisten auringonsäteiden saapuessa värjäten maailman odotukseen.

 Rakastan merta, seuraan sen liikkeitä ja elämää mielelläni varsinkin tyynellä ilmalla. Meren ja rannan hiljaisuutta ei ole missään muualla, eikä meren tuoksua. Jos siellä ei rauhoitu, ei rauhoitu missään!

Auringonlasku on aina yhtä ikimuistoinen hetki. Näissä kuvissani on juuri sitä tunnetta mitä sielu kaipaa.


Tässä  tulos luomuksestani! 
Yllä- ja allaolevat kuvat (Kabli ranta Pärnun lähellä, kesällä 2012) on mielestäni hyvin onnistunut (huom. en ole ammattikuvaja)!

Nauti sinäkin kahvikupilisestä, katsoen upeitä kuvamani auringonlaskuja taustamusikilla. 


Klikka ensin musiikkia!

]]>
<![CDATA[Voimat vähissä? Ratkaisu löytyy läheltä! ]]>Fri, 16 May 2014 16:31:41 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/voimat-vahissa-ratkaisu-loytyy-laheltaPicture
Luontosuhde on muuttunut aikojen saatossa. Luonnosta ei olla enää niin riippuvaisia kuin luontaistalouden aikana.Henkisesti luonnon merkitys on kuitenkin suuri.

ORAVANPYÖRÄSSÄ, koneiden, kiireen ja suorittamisen keskellä luontoyhteys katkeaa. Lapsilla on terve luontosuhde, kunnes heidät imaistaan talousyhteiskunnan pyöriin.

Luonnosta saa voimaa, virkistystä ja mielihyvää. Luontokokemus korvaa pilleripurkit mennen tullen. Sitä paitsi elämykset ovat ihan ilmaisia.

Löytää itselleen VOIMAPAIKKASI luonnosta!  Luonnonpaikka voi olla sellainen, että siellä käyvä tuuli tai meren rauhoittava aaltoilu tyhjentää mielen arkisista ajatuksista ja avaa katseen sisäiseen itseen. Voimapaikalla tarkoitetaan paikkaa, jossa ihminen saa akkunsa ladattua ja olemukseensa uudistunutta virtaa.

Minun voimapaikkani on ehdottomasti merenranta!  Meri tuoksuu erilaiselta. Luonto... Rauha...Kun ei välitä ajan kulusta, saavuttaa rauhan...

MERI -  Loputon ulappa rauhoittaa mielen ja korkealla oleva taivas jättää tilaa hengittää. 

VESI on elementeistä lempein. Vesi puhdistaa, hoitaa ja hellii. Anna veden virrata itseesi ja tunne sen elvyttävä voima.


Horisontissa yhtyvät taivas ja meri muodostavat kokonaisuuden, joka lepuuttaa arjen rutiineista rasittunutta mieltä ja tuo mukanaan tuoreita ideoita.

Meren äärellä ja sen laineilla ihminen kasvaa voimiaan lisäten ja jotain uutta itsestään ja ympäröivästä maailmasta oivaltaen. Hiekkadyynin kylkeen on helppo laittaa pitkäkseen ja antaa aaltojen tuudittaa rauhoittavaan uneen. 

Upea meri näyttää meille eri puolensa
: tyyneyden, myrskyn, rauhan, villeyden, kauneuden, lempeyden. 

 Talvis-aikaan loputon jäälakeus mahdollistaa yhtä aikaa sekä vauhdin hurman että hiljentymisen. Meri antaa aikaa löytää uusia ratkaisuja ja vapauttaa näkemään asiat toisin. . Merellinen elämäntapa ei kuluta, vaan kantaa!


Picture

Pohjolassa voimapaikka
 on historiallisesti ollut yleensä syvä kirkasvetinen lähde tai lampi, jyrkänne, iso kivenlohkare tai jollakin tavalla erikoinen metsä; pyhä lehto tai yksittäinen uhripuu. Muualla maailmassa voimapaikkana on voinut toimia jylhä vesiputous tai vaikkapa vuorenhuippu. Luonnossa oleva voimapaikka on siis pääsääntöisesti jollakin tavalla silmiinpistävä luonnonmuodostelma. Siellä olo tuntuu positiiviselta ja paikka hyvältä istahtaa ja vain olla paikallaan...

Voimapaikan hyötyjä:
 • antaa energiaa
 • vähentää tarvetta levätä
 • tasapainottaa ja tyynnyttää
 • auttaa löytämään vastauksia
 • antaa mahdollisuuden luopua painolasteista
 • innostaa ja avaa luovuudelle
 • tekee ihmisestä ehjemmän

 • Eläydy kaikin aistein kokemaan luonto ympärilläsi! Kuule äänet, haista hajut ja tuoksut, koe ja näe värit selkeinä ja kirkkaina, tunne kosketukset ja väreilyt!

Alla tarjoan sinulle  15 min. nautittavaksi aurinkoista merenlahtea, aallonkohinaa ja joutsenien touhua! 
Katsottavaa justi kahvikupin verran!
]]>
<![CDATA[Motivaatio hukassa? Täältä pesee!]]>Fri, 25 Apr 2014 11:18:12 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/motivaatio-hukassa-tlt-peseePicture
Motivaatio vastaa kysymykseen, mitä ihminen haluaa silloin, kun ulkoisia pakkoja ei ole. 

Motivaatio on välttämätön edellytys menestyväksi  tulemiselle. Usein se on myös niiden tekijöiden joukossa, jotka tuottavat eniten ongelmia.
 On helppo motivoitua hetkellisesti kannustavan biisin, legendaarisen videopätkän tai ajatuksia herättävän tekstin ansiosta.

 Harmittavan usein tällaiset kipinät ovat vain lyhytaikaisia ja pian ihminen vaipuu jälleen vanhoihin löysiin kuvioihin ja jatkaa asioiden lykkäämistä. Mitä pidempään tällainen tila jatkuu, sitä enemmän motivaation puute tuntuu olevan osa ihmisen persoonaa.

Sellaista asiaa kuin motivoimattomuus ei ole olemassakaan. Mitä ikinä teetkin ajallasi, olet motivoitunut siihen, vaikka se ei olisikaan juuri sitä, mitä haluat tehdä. Elokuvassa Office Space Peter oli yksi laiskimmista ihmisistä maan päällä. Se oli hänen tavoitteensa. Hän näytti laiskalta ja epämotivoituneelta, mutta itse asiassa hän oli todella motivoitunut ei-minkään tekemiseen. Onko tapanasi hengailla kavereiden kanssa, katsoa televisiota tai selailla foorumeita, kun sinun pitäisi keskittyä em.opiskelemiseen? Jos haluat päästä tällaisista tavoista eroon, sinun on selvitettävä, miksi ne motivoivat sinua. Kun keksit syyn, olet askeleen lähempänä sen motivaation löytämistä, jota kaipaat opiskeluun.

Picture
Mitä motivaatio on?


 Motivaatio on tavoitteiden saavuttamiseen käytettävä tunne tai voima. Motivaation ollessa puutteellinen ongelmia on joko päämäärissä tai niiden saavuttamiseen tarvittavassa energiassa.

Ihmiset eivät yleensä myönnä, että heillä olisi ongelmia tavoitteiden kanssa. Niitä on kuitenkin jokaisella motivaation kanssa kamppailevalla. Alla näet muutamia esimerkkejä ongelmista, joita tavoitteisiin voi liittyä.

 • Tavoitteet keskittyvät vain tuloksiin, kuten rahaan.
 • Odotukset ovat liian korkeat.
 • Ihmisella ei ole välitavoitteita vaan ainoastaan pitkän aikavälin tavoitteita tai isoja unelmia.
 • Tavoitteiden saavuttamisen jälkeen ei aseteta uusia päämääriä.
 • Tavoitteita on liian monta.

Tällaiset ongelmat vähentävät tavoitteisiin suuntautuvaa energiaa, keskittymistä ja tunnetta. Toisin sanoen ne hajauttavat motivaatiotasi ja vaikeuttavat elämässä kaipaamaasi menestyksen saavuttamista

Mikä meitä motivoi?

 
Suurin osa muistaa tieteen historiasta Pavlovin koiran ja klassisen behaviorismin oletuksen: jos halutaan lisätä jotakin toimintaa, kannattaa aina palkita siitä ja rangaista päinvastaisesta, niin tavoitteeseen päästään parhaiten. Löydetty yhteys oli tieteellisessä mielessä kaunis, selkeä ja lineaarinen – mitä enemmän tietystä toiminnasta palkitaan, sitä enemmän palkitsemisen kohde sitä tekee.

Nykyisin tiedetään, että asia ei ole näin yksinkertainen. Mutta missä kohtaa behavioristinen päättely menee pieleen?

Ongelma on helpompi ymmärtää, kun tunnistetaan se, että ihmisellä voi olla erilaisia motivaatiotasoja. Ulkoinen motivaatio liittyy näyttämisen haluun, statukseen, julkiseen tunnustukseen tai rahapalkkioihin. Usein työ mielletään vain välineeksi saavuttaa näitä asioita. Jos ne saadaan muuta kautta, vaikka lottovoiton tai perinnön avulla, ulkoisesti motivoidun työn mielekkyys loppuu samalla hetkellä.

Ulkoisten ja julkilausuttujen tavoitteiden alla on kuitenkin motivaation psykologisempi taso, vähemmän tietoinen kerros. Silloin voidaan puhua sisäisestä motivaatiosta. Tämä motivaatiotaso tuo aitoa ja pitkäkestoista tyydytystä, koska jos se on kunnossa, työtä tehdään ensisijaisesti sen itsensä takia. Tällöin mielekkyyden tunne ei enää nouse mistään ulkopuolisesta seikasta, vaan työn ilosta itsestään. Työlle syntyy sisällöllinen merkitys. Flow-tilaan pääsee silloin helposti ja sen kummemmin miettimättä.

Nykyisin hyväksytään se, että osa motiiveista voi olla tiedostetumpia kuin toiset, mutta silti nämä eivät välttämättä ole ristiriidassa keskenään – erään käsityksen mukaan ne toimivat rinnakkain mutta toisistaan riippumatta. Kysymys on siis enemmänkin sävyeroista kuin toistensa vastakohdista.

Sisäinen tarve

Omasta aloitteesta syntyvät harrastukset ovat hyvä esimerkki sisäisen motivaatiotason toteutumisesta. Kun toiminta tuottaa tyydytystä, siihen on valmis investoimaan isojakin summia rahaa ja aikaa. Harva laskee käytettyjä tunteja tai rahoja silloin, kun harrastuksesta saa aitoa tyydytystä. Paras merkki toiminnan mielekkyydestä on se, että siinä ei tunnu olevan mitään järkeä, vaan sitä on hauska tehdä juuri sen itsensä takia.

Sisäisen motivaation kadottamisesta klassinen esimerkki on se, että mukavakin harrastus saa uuden merkityksen, kun se muuttuu leipätyöksi. Tavoite tulee ulkoapäin, vaikka se olisikin sama kuin ennen. Tällöin ihminen kokee, että aikaisemmin itsetarkoituksena tehtyä asiaa tehdään nyt pakon edessä ja vain rahan ansaitsemisen vuoksi.

Vaikka alussa tuntuisi ihanteelliselta, että omasta harrastuksestaan saa rahaa, saattaa sisäinen motivaatio muuttua pikku hiljaa ulkoiseksi. Jossain vaiheessa voi löytää itsensä tilanteesta, jossa huomaa, että ainoa syy jatkaa harrastusta on ulkoinen palkkio ja odotukset.'


Motivaatiossa on eroja

Lasten toiminnassa motivaatiotasojen ero näkyy vielä selvemmin. Eräs Englannissa työskentelevä psykologituttavani kertoi joskus tilanteesta, jossa lapset melusivat päivästä toiseen hänen työhuoneensa ikkunan alla. Tilanne alkoi olla pikku hiljaa sietämätön. Koska hän tunsi hyvin eri motivaatiotasojen merkityksen, hän päätti antaa punnan joka kerta lapsille, kun nämä metelöivät entistäkin kovemmin.

Aluksi palkitseminen tuotti tulosta ja melu paheni päivä päivältä. Erään aamun jälkeen mies kuitenkin meni lasten luo ja sanoi, että rahaa ei valitettavasti enää ole. Taskut ovat tyhjät ja budjetti käytetty. Muutaman päivän päästä lapset totesivat, että homma ei enää kannata, koska siitä ei makseta, joten metelöiminen ikkunan alla voidaan yhtä hyvin lopettaa kokonaan.

Tarina näyttää havainnollisesti, kuinka aitoa iloa tuottanut meluaminen alkoi muuttua ulkoisesti ohjatuksi toiminnaksi. Ja kun toiminta muuttuu ulkoapäin palkituksi, se ei enää ole hauskaa.

Vastaavia tuloksia on saatu sosiaalipsykologian opiskelijoilla. Puuduttavaan ja tylsään kokeeseen tuotiin opiskelijoita yksi kerrallaan. Kokeen jälkeen heidän piti väittää seuraavaksi sisääntuleville, että koe oli ollut erittäin mielenkiintoinen ja jännittävä. Osalle opiskelijoista maksettiin valehtelusta korvaus, osalle taas ei.

Kun myöhemmin kysyttiin, ketkä olivat valehdelleet, kun olivat väittäneet koetta jännittäväksi, rahaa saaneet myönsivät helpommin valehdelleensa. Syynä oli se, että ne, jotka eivät saaneet rahaa, ajattelivat valehdelleensa ainoastaan omasta halustaan. Tällöin moraaliton teko oli tietysti vaikeampi myöntää. Rahaa saaneet taas ajattelivat valehdelleensa vain rahan vuoksi, joten valehtelun motiivi oli helpompaa ulkoistaa.

Mekanismi oli täsmälleen sama kuin metelöivillä lapsilla: oma toiminta tulkittiin itseohjautuvaksi sen mukaan, maksettiinko siitä vai ei.
Sitouttavat tekijätJos pelkkä raha ei takaa lahjakkuuksien työmotivaation säilyttämistä, niin mikä sitten? Työhyvinvointi ja oman työn mielekkäänä kokeminen voisivat olla hyvä alku. Kun olosuhteet ja puitteet motivoivan työn tekemiselle ovat  parhaat mahdolliset, on otettu jo iso askel oikeaan suuntaan.

Laajemmassa mielessä työhyvinvointiin voidaan lukea omat kehittymismahdollisuudet, hyvä ilmapiiri, riittävät vaikutusmahdollisuudet omaan työnkuvaan sekä laadukas johtaminen. Näillä huolehditaan osaajien sitoutumisesta ja motivoitumisesta.

Tutkimukset näyttäisivät tukevan ajatusta siitä, että mitä monimutkaisempi ja vaativampi työ on kyseessä, sitä suuremmaksi työhyvinvointiin liittyvien asioiden merkitys kasvaa. Vaativissa asiantuntija- tai esimiesrooleissa se on suurimmillaan.

Tämä ei tarkoita, etteikö hyvästä työstä pitäisi palkita myös rahallisesti. Raha ei kuitenkaan koskaan korvaa työhyvinvoinnnin ja motivaation puutteita. Pelkällä rahalla osaajia ei saa pidettyä talossa.


Picture
Motivaatio ja inspiraatio

Monesti ajatellaan, että motivaatio ja inspiraatio ovat yksi ja sama asia. Näin ei kuitenkaan ole. Motivaatiota ja inspiraatiota voisi verrata maratonjuoksijaan ja sprintteriin, ja ero on samanlainen. Motivaatio on tasaisempi ja vakaampi energia, joka saa sinut tekemään työtä pitkällä aikavälillä.
Inspiraatio puolestaan tuottaa lyhyitä mutta intensiivisiä spurtteja, joilla pääset liikkeelle tai pysyt oikealla polulla.

Molemmat, sekä motivaatio että inspiraatio, ovat tärkeitä tavoitteiden saavuttamiselle. Jos pääpaino lankeaa inspiraatiolle, taustalla on usein vakavampia motivaatio-ongelmia, jotka eivät ratkea pelkästään inspiraatioon luottamalla. Päämäärään pyrkivä kohtaa jatkuvasti ylä- ja alamäkiä. Inspiraatio voi antaa juuri kaivattavan sykäyksen vaikeista kausista selviämiseen tai auttaa pelaamaan entistä paremmin. Jos inspiraatioon turvautuu jatkuvasti, jää todellinen, pelaamista haittaava ongelma käsittelemättä.


Yleisimpiä motivaatio-ongelmia 


.Uran alussa motivaatio riittää helposti omien tavoitteiden saavuttamiseen. Työ on jännittävää, oppiminen on nopeaa ja voittojakin tulee. Jossain vaiheessa työ alkaa käydä työstä eikä motivaatiota  itsensä kehittämiseen löydykään yhtä helposti. Laiskuus on yleisin työntekijän hankaluuksia aiheuttava ongelma. Sen lisäksi käsittelen tässä artikkelissa muutamia muita motivaatio-ongelmia:

 • lykkääminen,
 • loppuunpalaminen ja
 • liiallinen haaveilu.
Yksi suurimmista syistä siihen, miksi ihmiset eivät pysty ratkaisemaan motivaatio-ongelmiaan, on niiden näennäinen yksinkertaisuus. He tietävät, mitä heidän pitäisi tehdä. Siksi he luulevat, että ratkaisuun riittää pelkkä tieto siitä, mitä tekee väärin.

 Tällainen ajattelu on kuitenkin harhaa. Jos kaikki olisi näin yksinkertaista, ongelmat olisi jo ratkaistu.


Laiskuus on kyky tehdä kaikkea muuta kuin juuri sitä, mitä pitäisi.

 Monet ihmisett ovat oppineet tämän taidon jo nuorina ja vuosien harjoitus on hionut heistä mestareita. Jotkut heistä ovat onnistuneet laiskottelemaan niin pitkään, että kuvittelevat laiskuuden olevan pysyvä luonteenpiirre. Laiskuus on kuitenkin piirre siinä missä muutkin. Se on pysyvää vain, jos sen korjaamiseksi ei tee mitään.

Laiskuus kehittyy monesti jo varhain, jos lapselta ei vaadita mitään tai häntä ei kannusteta koulumenestykseen. Tällöin työetiikka ei kehity sellaiseksi, että se toisi luonnolliset lahjat parhaiten esiin.Työssä laiskuus nousee tavallisesti pintaan, kun ihminen kohtaa ammattilaisen elämään kuuluvat velvollisuudet.

Ammattilaisena olet oma pomosi. Sinun on itse päätettävä muun muassa, mitä teet  ja kuinka paljon, milloin ja mitä opiskelet, keneltä otat vastaan neuvoja, miten kehität henkisiä ominaisuuksiasi sekä miten pysyt ajan tasalla ohjelmista ja strategioista.Työ olisi helppoa, jos joku kertoisi joka päivä, mitä on tehtävä.  Joillekin voi vain olla ylitsepääsemättömän vaikeaa ottaa haltuun kaikki eri osa-alueet, joita ammattilaisen menestyminen edellyttää. Haasteisiin tarttumisen sijaan monet alkavat laiskotella.

Riippumatta laiskuuden syntytavasta ongelma on selvitettävä analysoimalla sitä. Erittele kaikki asiat, joita teet työn sijasta. Merkitse täsmällisesti muistiin kaikki toimet ja niihin käyttämäsi aika. Kirjoita sitten luettelo asioista, joita sinun pitäisi tehdä. Sitten sinun täytyy alkaa tehdä enemmän asioita tehtävälistalta ja vähentää muita puuhia. Tämä vaatii itsekuria. Kunnollisen työetiikan kehittäminen muistuttaa lihasharjoittelua. Sen eteen on ponnisteltava. Jos et ole varma, mitä asioita  pitäisi tehdä, pyydä apua.


Lykkäämisellä tarkoitetaan tässä toistuvaa viivyttelyä ja töiden tekemisen siirtämistä. Lopetat työn jo kahden tunnin jälkeen, vaikka ajatuksena oli työskennellä viisi. Ajattelet vain työskenteleväsi lisää huomenna. Opetusvideon katsomisen sijaan katseletkin televisiota ja mielessäsi lupaat opiskella huomenna. Ihmisilla lykättävien asioiden kirjo on suuri. Ongelma ei olisi niin paha, jos tehtävät oikeasti hoidettaisiin seuraavana päivänä. Sen sijaan "huominen" on tekosyy olla tekemättä jotakin tänään. Kun huominen koittaa, lykätään asioita edelleen seuraavaan päivään.

Jatkuvan lykkäyskierteen
seurauksena  kehitys hidastuu eivätkä he hyödynnä koko potentiaaliaan. Syynä viivyttelyyn on uskomus, että seuraavana päivänä asia hoituu helpommin. Päivä päivältä tehtävien lista kuitenkin pitenee, joten tekemistä on koko ajan enemmän, ei suinkaan vähemmän. Huomenna mikään ei ole yhtään helpompaa, päinvastoin. Silloin tehtävänä on sekä tämän päivän että huomisen työt. Mitä enemmän jää rästiin, sitä todennäköisemmin asiat lykkääntyvät edelleen. Aina kun päätät lykätä työtä tai opiskelua huomiseen ja uskot kaiken hoituvan silloin, valehtelet itsellesi.

Irrottautuaksesi lykkäämisen kierteestä, sinun on löydettävä voimia muutokseen heti. Kaikkea ei tietenkään tarvitse tehdä yhdeltä istumalta. Vakaaseen työetiikkaan kuuluu myös työskentely tasaisemmalla tahdilla. Ylipitkät opiskelusessiot eivät edistä oppimista, ja pitkiin työsessioihin mahtuu epäilemättä suuria työn laadun heilahteluita. Ala pikku hiljaa tehdä systemaattisesti enemmän ja enemmän asioita, joita ennen olet lykännyt.

Picture
Loppuunpalaminen

Yksi syy alhaiseen motivaatioon saattaa olla energian puute.

 Usein hyvin motivoituneillakin työntekijällä on kausia, jolloin he vaikuttavat laiskoilta ja epämotivoituneilta. Tosiasiassa työskentelevijen motivaatio on niin kova, että se ehdyttää heidän henkiset voimavaransa, he palavat loppuun. Loppuunpalamisen oireet saattavat muistuttaa kaikkia yleisten motivaatio-ongelmien merkkejä, paitsi että ne aiheutuvat liiallisesta työ ja opiskelusta. Loppuunpalaneet ihmiset väsyvät, eivätkä halua tehdä tai kehittää itseään. Tila on henkinen vastine urheilijalle, joka on joutunut ylikuntoon rasittamalla itseään liikaa.Loppuunpalaminen on ongelma, jonka olemassaolosta monilla ihmisilla ei ole tietoa. Eräs syy on se, että he aliarvioivat työn aiheuttaman stressin ja paineen. Lopulta liiallisen työnteon intensiivisyys kuluttaa heidät henkisesti niin loppuun, että työhön vaadittavan energian löytäminen alkaa tuntua yhä vaikeammalta. Ongelmaa pahentaa se, että ihmiset pitävät itseään laiskoina ja muuttuvat turhan itsekriittisiksi. On tärkeä erottaa toisistaan loppuunpalaminen ja laiskuus, sillä ratkaisut ovat päinvastaiset. Uupuneiden työntekijöiden on levättävä ja laiskojen työskentelevan enemmän.

Jos kärsit loppuunpalamisesta, sinun on löydettävä tasapaino kovan työnteon ja riittävän levon välillä. Voit esimerkiksi päättää pitää ainakin yhden vapaapäivän viikossa. Tai voit paiskia työtä kuukauden putkeen ja pitää sitten viikon loman.  Pidä myös silmällä loppuunpalamisen ensioireita: nopea väsyminen, laiskuuden tunne, tekemisen välttely ja henkinen jumi. Jos havaitset tällaisia merkkejä itsessäsi, pidä taukoa sen sijaan, että ruoskisit itseäsi työhön. Johdonmukainen motivaation kehittäminen ilman loppuunpalamista tapahtuu samalla tavalla kuin lihaksen kasvattaminen kuntosalilla: on vuoroteltava kovaa työtä ja lepoa. Jos painat liian kovaa liian pitkään, pääsi ei kestä, kuten eivät lihaksetkaan.


Suuret unelmat
Jos henkilöllä on epärealistiset kuvitelmat "unelmatyöstä", silloin voi todella pettyä eikä se varmaankaan tunnu enää sellaiselta mitä kuvitteli työn olevan.  Tällaiset unelmat voi olla hyödyllistä tavoitteiden määrittämisessä, mutta ne voivat myös aiheuttaa ongelmia, jos niistä ei osaa päästää irti. Haaveet voivat herättää tunteita, jotka puolestaan saavat unelmat tuntumaan todellisilta. Unelmissa ei tapahdu ikäviä asioita, eikä niissä näy esteitä tavoitteiden saavuttamiselle. Unelmien toteutumisen käytännössä vaatimat askeleet pääsevät helposti unohtumaan. Et myöskään ole valmistautunut takaiskuihin tai vaikeuksiin, joiden takia saatat menettää toivosi unelman toteutumisesta ja kadottaa motivaatiosi.

Aina kun tavoittelet jotakin unelmien arvoista, kohtaat esteitä ja vastoinkäymisiä, saatat jopa jäädä jumiin. Mitään suurta ei ole saavutettu ilman vaikeuksia. Jotta et unohtaisi täysin tosiasioita, joita ylevien päämääriesi saavuttaminen vaatii, sinun on pohdittava unelmaasi. Jaa tavoitteet osiin, selvitä, mitä toimenpiteitä niiden toteuttaminen oikeasti vaatii ja tee kovasti työtä (äläkä pala loppuun). Näin voit saavuttaa unelmasi.

Picture
Lopuksi

Artikkelin tarkoitus on tarjota uusia näkökulmia muutamiin yleisiin motivaatio-ongelmiin ja niiden ratkaisuihin. Motivaatio-ongelmien taustalla voi olla lukuisia muitakin syitä, kuten upswing tai downswing, opiskelun vähyys ja korkeat odotukset. Kun analysoit, miksi teet "vääriä" asioita oikeiden sijaan, olet askeleen lähempänä ongelman ratkaisemista ja motivaation löytämistä.

Kaikkien meidän motivaatio heittelee ylös ja alas. Jos alamäet estävät sinua saavuttamasta tavoitteitasi , on aika paneutua ongelmien syihin tarkemmin, jotta jälkikäteen ei tarvitse katua tekemättä jättämisiä.Lopuksi katsottavaksi lyhyt ja hyvä motivaatiovideo!

]]>
<![CDATA[Näinkö meitä huijataan?]]>Thu, 27 Mar 2014 08:16:21 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/nink-meit-huijataanPicture

Upouusi Samsungin puhelimeni menee rikki juuri takuuajan umpeuduttua…

Vähän yli vuoden vanha kallimmasta päästä oleva kannettavani hajosi kuukausi ennen takuuajan umpeuduttua…

 
Sattuma vai yhtiöiden strategiaa?

Nykytuotteet on suunniteltu hajoamaan, jotta valmistajien kassavirta ei tyrehtyisi. Ostamanne tuote joko kokee ennenaikaisen vanhenemisen tai se hajoaa ja tässä tapauksessa uuden tuotteen ostaminen on kannattavaa...

En kyllä käsitä, mikä ihme siinä voi olla, että kuluttajaa riistetään näin? Tuotteen kuuluisi kestää vuosikymmeniä, niin kuin ennen vanhaa! Muutoin hukumme tuottamaamme romuun alle aikayksikön. Puhumattakaan resursseista, joita tuhlaamme ko. tuotteen valmistamiseen... 

Lyhykäisyydessään homman nimi on tämä: jo vuosikymmenien ajan tuotteita on suunniteltu ja valmistettu niin, että ne kestävät vain tietyn ajan, eikä niin kauan kuin ne olisi mahdollista suunnitella kestämään.

Tätä kutsutaan nimellä suunniteltu vanheneminen - Suunniteltu vanheneminen on kulutustuotteiden teolliseen suunnitteluun tai muotoiluun liittyvä ilmiö, jossa tuotteen valmistaja rajoittaa tietoisesti tuotteen käyttöikää. Näin tehdään yleensä siksi, että kuluttajat joutuisivat uusimaan kulutusosan tai ostamaan uuden tuotteen useammin.

 Klassinen esimerkki suunnitellusta vanhenemisesta on hehkulamppu. Suurimmat hehkulamppujen valmistajat kokoontuivat Sveitsin Genevessä 25.12.1924 ja muodostivat kartellin, jossa hehkulampun kestoksi määriteltiin 1000 tuntia, mikä vastaa noin yhden vuoden käyttöä. Sitä ennen lamppujen kestoikää oli tuotekehityksellä onnistuttu jatkamaan jopa 2500 tuntiin. Kartellista käytettiin nimeä Phoebus[1].

Oma naurettava kokemukseni hiljetäin lampunostosta – ostin 10 kpl uusia lamppuja (myös halogeenit) ja niistä puolet palasivat vain pari viikkoa, loput kestivät kuukauden…Ja ostasumma oli 25€. Aika kallista iloa ja valoa...

Laitteen elinikää voidaan näköjään lyhentää monin tavoin. Televisioissa ja tietokoneissa voidaan kuumuutta huonosti sietävät kondensaattorit sijoittaa herkästi kuumenevaan paikkaan. Laitteen akku voidaan tehdä kiinteäksi, jolloin akun vioittuminen tekee laitteesta lähes käyttökelvottoman. Väitetään, että printtereistä ja kahvikoneista on löydetty laskureita, jotka pysäyttävät koneen toiminnan 18 000 printin tai 3 000 kahvikupillisen jälkeen. Valmistajat laskevat laitteille käyttöiän. Laskennalliset eliniät ovat todennäköisyyksiä isolle joukolle laitteita: kuinka monta prosenttia enintään vioittuu tietyn ajan kuluessa. Yleensä ei kuitenkaan voida osoittaa, että laite osaisi vioittua itsestään.[2]

Näin ollen koko länsimainen markkinatalous perustuu tuotteiden suunniteltuun vanhenemiseen.


Picture

Aihe on tuttua myös nailonsukkahousuista, jotka alkuun olivat valtavan kestäviä. Johtajat tajusivat kuitenkin tehneensä virheen: eihän myyntiä tule tarpeeksi, jos yksi nainen tarvitsee vain yhdet sukkahousut! Näin johtajat käskivät tuotantotiimiä valmistamaan huonompilaatuisia sukkahousuja. Näin saatiin aikaan tänä päivänäkin hauraat, meille kaikille tutut sukkikset.

Kulutustuotteiden tehokas mainonta saa meidät uskomaan, että ilman uutta tuotetta emme ole onnellisia, tarpeellisia, haluttavia, uskottavia… Tämä pätee kaikkiin kulutustuotteisiin, myös vaatteisiin. Uusia vaatteita syydetään kauppoihin ostettavaksemme valtavalla vauhdilla, eikä siinä tohinassa laadulla tai kestävyydellä ole mitään väliä – sillä eihän vaatteita ole tarkoituskaan pitää kauaa!

Se on loppumaton noidankehä joten kuluttajana meidän pitää toimia! Helppoa tämä ei kuitenkaan ole, sillä on hankala tehdä fiksuja ostopäätöksiä, jos kaupasta löytyy vain huonoja vaihtoehtoja. Kannattaakin ostaa vähemmän, ja niin laadukasta ja pitkäikäistä kuin vain löytää. Ja ennen kaikkea välttää muotihömpötyksiä ja vaatia laadukkaampia tuotteita!


Mitä tarkoittaa sitten tuotetakuu?

 Näin sanoo kuluttajavirasto: Laki ei määrää antamaan takuuta. Jo kuluttajansuojalaki turvaa kuluttajalle tietyt perusoikeudet virhetilanteissa. Takuun antaminen on vapaaehtoista ja sitä käytetään myyntivalttina yleisesti kodinkoneiden ja elektroniikan kaupassa (klikka otsikkoa!)
Picture
Jos ette ole jo törmänneet missään dokumenttiin hehkulamppuhuijauksesta, kannattaa se katsoa nyt tässä postauksen lopussa.
Dokumenttia (tekstitys on suomeksi) oli ilo katsoa koska aihetta suunnitellusta vanhenemisesta oli käsitelty riittävän laajasti ja mielenkiintoisesti.

 Nimessä mainittu rakas hehkulamppumme on vain yksi esimerkki ja suunnitellun vanhenemisen ensimmäisiä uhreja, jolloin sopii oikein hyvin koko dokumentin otsikoksi.


Huijataanko meitä? Tietenkin. Haittaako se meitä? Sinä päätät.
 Hehkulampustakin on jo patentoitu versio, jonka paloaika on 100 000 tuntia! Kukaan ei vain valmista sitä. Aiemmin hehkulamput kestivät isältä pojalle. Todisteena vanhan ajan laadusta dokumentissa esitellään hehkulamppu, joka on valaissut kalifornialaista paloasemaa yhtäjaksoisesti jo yli 110 vuotta.

 1920-luvulle tultaessa lampputehtailijat huomasivat, ettei kilpailu pitkäikäisillä lampuilla kannattanut. Niinpä yhteisesti sovittiin 1000h katosta ja keksijänerot pantiin huonontamaan tuotteitaan. Tavallisille lampuntekijöille tämä oli kuitenkin ilouutinen, lamppuja kulutettiin yhä enemmän, työpaikat säilyivät. Pandoran lipas avattiin yhteistoimin. ..

Lampputehtailijoiden jalanjäljissä seurasi sittemmin koko markkinatalous. Tuotteet suunnitellaan hajoamaan parissa vuodessa, korjausmahdollisuutta ei käytännössä ole.

Lisäksi pidempi elinikä voidaan saavuttaa vain tehokkuuden kustannuksella: sähköä haaskautuu enemmän lämmöksi ja valoa syntyy vähemmän.  Pitkäikäisiä lamppuja tehtäisiin enemmänkin, jos jonkun kannattaisi niitä osta muuallekin kuin oopperan kattoon.

Oikea hehkulamppuhuijaus on se, että EU kieltää hehkulamput, vaikka eräisiin käyttötarkoituksiin ne olisivat ekologisempia kuin ongelmajätettä tuottavat energiansäästölamput.

Jos ihmiset eivät vaivaudu lukemaan Tekniikan maailmasta tai Hesarista tuotteiden kestävyyksiä eivätkä usko mainonnassa annettuihin kestävyystakuisiin tai eivät piittaa kestävyydestä, tuottajan kannattaa painottaa optimoinnissaan enemmän hintaa ja laatua ja vähemmän kestoikää. Eliniän pidentämisen eteen ei ehkä kannata nähdä juurikaan vaivaa.

Joillain merkeillä kuitenkin elinikä on tunnettu valttikortti. On kuluttajan oma valinta, ostaako hän tällaisen vai halvan – miksi ostaa kestävä, kalliimpi kännykkä, jos voi ostaa nyt halvan ja parin vuoden päästä jo haluaakin älykkäämmän, nopeamman tai pienemmän kännykän, kun niitä silloin saa parempina ja halvempina?

Valmistajien kannattaa myös uutta mallia tuottaessaan yrittää keksiä sille ominaisuuksia, jotka tekevät sen muodikkaaksi ja saavat vanhat mallit näyttämään epämuodikkailta, vanhanaikaisilta, luusereilta. Tämä on osasyy sille, että jatkuvasti kehitetään kevyempiä, pienempiä ja ohuempia kännyköitä, uusia ohjelmia jne. Toisaalta ne oikeastikin palvelevat kuluttajia.

 Jos valtiot asettaisivat tuotteille tiukkoja kestävyysmääräyksiä, ensimmäiset iPhonet eivät olisi edes päässeet myyntiin, koska niiden akut vanhenevat niin  nopeasti. Tällöin emme olisi ehkä koskaan kuulleet iPhoneista emmekä siksi tietäisi, mitä kaikkea olisimme menettäneet valtion sääntelyvimman vuoksi.

Joskus yritykset eivät piittaa tuosta, esimerkiksi 2000-luvun alussa Nokia ei vaivautunut menemään mukaan simpukkapuhelinmuotiin, kun patukkapuhelimet olivat sen mielestä ihan yhtä hyviä, ja siksi Nokia menetti markkinaosuuksiaan. Kyse ei ollut pelkästään muodista, vaan esim. naisten käsilaukuissa simpukkapuhelinten kannet suojasivat näyttöä naarmuilta. Teknologian ja muodin kehitys ei ole pelkkää nollasummapeliä vaan se myös hyödyttää asiakkaita oikeasti.

Picture
Miten kodinkoneet? Printteri hajoaa, älypuhelin mykistyy ja pesukone alkaa yskiä takuuajan umpeutuessa? Yritykset valmistavat tavaraa, jonka on tarkoituskin hajota - vain, jotta bisnes pyörisi paremmin!

 Firmat hyötyvät, mutta kuluttaja ja ympäristö kärsivät.

 Varmaan jokaisella on esimerkkejä – oma kokemukseni : vuonna 1978 valmistettu pesukone, pyöritti pyykkejä tunnollisesti 23 vuotta. Seuraava, uusi masiina, väsähti työhönsä jo seitsemän vuoden jälkeen. Kun tilataan korjaaja paikalle, tuomio on tyly: ei voi korjata, osta uusi.

Julkinen salaisuus on nyt myös se että printtereihin on asennettu laskuri, joka laskee tulostettujen sivujen määrää. Kun tietty määrä tulosteita on otettu, laitteet on ohjelmoitu hajoamaan, vaikka ne olisivatkin vielä käyttökunnossa.


Alla olevassa videossa näytetään, kuinka tulostimen laskurin saa nollattua internetistä ladattavalla ohjelmalla. Sen jälkeen printteri toimii taas moitteettomasti.

Näin olleen kestokulutushyödykkeitä on nykyään hädin tuskin olemassa.

Kertakäyttöyhteiskunnassamme on hyväksytty ajatus, että tavarat pitää jatkuvasti uusia.

Sen lisäksi, että valmistajat ovat lyhentäneet tietoisesti tuotteidensa elinikää, ne ovat myös tehneet tavaroiden korjaamisesta lähes mahdotonta. Usein varaosia ei ole saatavilla, ja kuluttaja on pakotettu ostamaan rikkoutuneen laitteen tilalle uusi. Ja jos korjauspalveluita onkin, hekin pelaavat valmistajien pussiin.

Kun viet auton korjattavaksi, koko systeemi pitää vaihtaa, vaikka vain pieni osa olisi rikki,. Eli kuluttajia huijataan lähes aina, mutta kyse ei kuitenkaan ole pelkästään valmistajien salaliitosta. Yritysten ei yksinkertaisesti kannata valmistaa pitkäkestoisia tuotteita ja niiden varaosia, koska tekniikka kehittyy kiihtyvästi: autoista ja puhelimista tulee markkinoille jatkuvasti päivitettyjä versioita, ja vaatemuodit muuttuvat.

Tuotemallien elinkaari on lyhentynyt, sillä tuotteet alkavat näyttää kuluttajista nopeammin vanhanaikaisilta muun muassa mainonnan vuoksi. Jos tuote ei hajoa ajallaan, niin ainakin se on vanha ja päivittämätön ja kuluttaja jos haluaa uusia ominaisuuksia esim. puhelimeensa hänen on ostettava uusi... vaikkakin vanha olisi edelleen hyvässä hapessa. Surullista, että nykymarkkinoilla ei varmaan muunlaisia tuotteita olekaan...
 Vai oletteko huomanneet mitään eroa tuotteiden, jotka valmistettu 80-luvulla tai ennen ja tuotteiden 90-luvun jälkeen? 2000-luvulla tilanne on suorastaan pahentunut. Suuret valmistajat ovat entistä enemmän rahan ahneita.

Picture
 Mitä kuluttaja voi tehdä?

- Ei paljon mitään. On individualismin harha, että kuluttaja viime kädessä päättää, mitä markkinat tuottavat. Varsinkin suomalaisen vaikutusmahdollisuudet ovat olemattomat, koska monia hyödykkeitä televisioista autoihin valmistavat vain ylikansalliset yritykset.

Muutos on silti mahdollista
. Hehkulamppuhuijaus-dokumentissa amerikkalaiset kuluttajat pakottivat joukkokanteellaan Applen antamaan iPodien akuille kahden vuoden takuun.

Mielestäni ilman yletöntä kuluttamista olisi edelleen olemassa kauppakeskuksia, töitä sekä ammatteja. Olisi toimivia kaupunkeja ja yhteisöjä missä keskityttäisi myymään sekä ostamaan tavaroita mitkä eivät muuttaisi maapallosta irtirevittyjä luonnonvaroja ongelmajätteeksi tällä samalla huimalla vauhdilla millä nyt mennään.

Uudet tuotteet olisivat kestäviä. Muotoilu tyylikästä ja ajatonta. Uuden designin luominen joka kolmas kuukausi olisi so last season. Tavaroita voisi kierrättää entistä paremmin koska niiden arvo ei laskisi niin rajusti. Niitä voisi korjata ja lopullisesti rikki menneet kierrätettäisi aivan uusiin tarkoituksiin.

 Uusien, sekundatuotteiden kokoonpanolinjojen työntekijät siirtyisivät ihmisystävällisempiin ammatteihin. Kauppakeskuksesta löytyisivät korjaajat, ompelijat, käsityöläiset sekä lähiruuan tuottajat. Hierojat, kampaajat, apteekkarit. Tällöinhän tuotteet kestäisivät ilman ylimääräisiä kuluja. Tällöin myös tietysti yritysten tulokset romahtaisivat pidemmän päälle, mutta mielestäni saisivatkin romahtaa.

Mutta lähes ikuisesti kestäviä hehkulamppuja ja rikkimenemättömiä sukkahousuja ei myydä, vaikka niitä on osattu valmistaa jo pitkään.

Tiedän että on olemassa suuret määrät ihmisiä joiden mielestä vain jokainen uusi tuote on hyväksyttävä. Ja niitä uusia tuotteita pitää olla paljon. Vaatekappaletta ei saa käyttää yli kymmentä kertaa eikä ainakaan kahtena päivänä peräkkäin. Puhelin pitää vaihtaa uuteen vähintään joka vuosi ja auto viimeistään viiden vuoden päästä. Asunto pitää olla isompi kuin naapurilla, jääkaappi aina täynnä ruokaa.

Bensaa ja sähköä kuuluu kuluttaa niin paljon kuin vain elämänsä aikana ehtii, jatkuvasti siis. Kirjastot ja kirpputorit haisevat, kierrätys yleensäkin on kerta kaikkiaan aivan pe…tä. Bussit eivät ole koskaan vaihtoehto yksityisautoilulle, kimppakyydit ovat köyhille.

 Yleensäkin aivan kaikkea käytetään ja ostetaan yli oman tarpeen ja loput heitetään pois - käyttämätön, kaapissa lojunut hyvä tuote tai ylijäämä, pilalle mennyt ruoka. Samaan roskalaatikkoon. Mieluummin niin ettei kukaan muu saa siitä itselleen uusvanhaa ja toimivaa, vaan tavarat rikotaan ja heitetään lukollisiin laatikoihin. Tai sitten jätetään vain lojumaan siihen missä kohtaa ne muuttuvat itselle tarpeettomiksi.

Minusta meidän pitäisi ihmislajina myöntää saavutuksemme (kuten kyky valmistaa kestäviä tuotteita ja kehittää niitä nopeasti) eikä vain yrittää ylläpitää tätä sairasta systeemiä, missä tuotteita vanhennetaan ennenaikaisesti ja keksintöjä pantataan...

Onko suunniteltu vanheneminen sitten  laillista?

Onko tuotteen suunniteltu vanheneminen laillista silloin, kun se ei perustu vain tarkoituksellisen huonoon valmistamiseen, vaan tuotteeseen varta vasten lisättyyn laskurityyppiseen mekanismiin, joka lopettaa tuotteen toiminnan ennalta määritellyn käyttöajan jälkeen? Onko valmistaja tai myyjä velvollinen kysyttäessä kertomaan, jos tuotteessa on tuollainen mekanismi?

Kysymyksestä tulee mieleen, että kysyjä tarkoittaa varmaan tulostimia ja/tai kopiokoneita? Yleensä nimittäin on kyse printtereistä, kun puhutaan ohjelmoidusta vanhenemisesta eli laitteeseen asennetusta mikrosirusta, joka määrittää hetken jolloin laite lakkaa toimimasta. Moisen mikrosirun olemassaolo voi tulla kuluttajalle (ja jopa myyjälle) yllätyksenä, mutta laitevalmistajat eivät välttämättä sitä minään salaisuutena pidä. Epson printtereiden valmistaja toteaakin aiheesta näin: " Tulostimemme on varustettu tyynyillä, jotka imevät ylimääräistä mustetta. Ne on vaihdettava säännöllisesti toimiakseen kunnolla. Jotta suurempaa vahinkoa ei pääse käymään, on laitteissamme laskuri, joka tarkkailee mustetyynyn kuntoa. Kun tyyny tulisi vaihtaa lakkaa tulostin toimimasta. Tyynyn vaihto kuuluu takuuseen."

Ko. suunniteltu vanheneminen ei ole laitonta, jos se on perusteltua niin kuin tulostimien kanssa, eikä myyjäliikkeen tarvitse olla tietoinen moisesta ottaen huomioon suunnitellun vanhenemisen laajuuden markkinoilla elektroniikasta yksittäisiin nauloihin. Laitteiden takuu ja kestoaika eivät ole muutenkaan lakiasioita. Takuu on myyjäliikkeen, maahantuojan tai valmistajan antama vapaaehtoinen lisäetu. Kuluttajavirasto tähdentää kuitenkin, että myyjäliike on ensisijaisesti vastuussa myymästään tavarastaan, kunnosta, tuotevirheistä ja niiden takuuhuolloista.

Kuluttajavirastolla on myös näkemyksensä laitteen kestoiästä. Heidän sivuillaan kerrotaan, että kuluttajalla on oikeus odottaa laitteen kestävän normaalikäytössä realistisen kestoikänsä ajan. Kodinkoneiden takuuaika on usein 1-2 vuotta. Niiden odotettavissa oleva kestoikä on kuitenkin yleensä huomattavasti pidempi. Jos laite rikkoutuu heti takuuajan jälkeen, asiakas voi vedota kestoikään.

Mitä me kuluttajat voimme tehdä?

Me emme voi muuttaa lakeja tai estää yrityksiä käyttämästä tuotteidensa suunnittelussa tätä konseptia. Me voimme osoittaa, että on olemassa kuluttajaryhmä, joka haluaa tuotteiden kestävän ja on valmis maksamaan siitä mikäli se sitä edellyttää. Jos haluat ilmaista tukesi, liity mukaan joukkoon!
 Em. facebook sivulla vaaditaan kestäviä tuotteita! https://www.facebook.com/events/193668910661009/


Ja lopuksi tämä luvattu video!

]]>
<![CDATA[SPA kotona - hemmottele itsesi!]]>Thu, 27 Feb 2014 14:14:58 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/spa-kotona-hemmottele-itsesi                                                                                                                                                                       facebook.com/coffeepause
KLIKKA  ylempänä audiopalkista päälle taustamusiikki, sitten vasta jatka lukemista!
PictureKolea ja sateinen ilma kannattaa karkottaa mielestä rentouttavalla spa-hetkellä. 

Tunnelmallisen spa-tuokion saa loihdittua kotiin kynttilöiden, hemmottelevien hoitotuotteiden sekä saunan tai kylvynavulla.


 Suo itsellesi hetki hemmottelua ja hyvää oloa.


Kerron, miten kylpyhuoneesta saa 
hyvän olon tyyssijan, jossa voi latautua.

Poreamme ei välttämättä ole tarpeen kylpyläelämyksen tuottamiseksi. Kylpyhuoneen voi varustaa siten, että kaikki aistit saavat tarvitsemansa.

 Silloin kylvyssä voi tuntea olevansa seitsemännessä taivaassa.

Kun myös keittiöstä on tullut 
seurustelutila, kodissaan voi joskus tuntea
tarvetta paeta kylpyhuoneeseen ja lukita ovi takanaan.


Nyt kylpyhuoneesta on tullut ehkä kodin ainoa paikka, jossa saa olla hetken rauhassa omine ajatuksineen ilman keskeytyksiä.

 Mä olen ihan hulluna kaikkeen hemmotteluun! Jo pelkkä ajatus juoksevasta vedestä ja vaahtokylvystä saa mut hymyilemään!
        
        NÄKÖAISTI - Luo visuaalinen rauha ympärillesi
Suosi luontaisia valonlähteitä.
Sytytä mieluummin paljon kynttilöitä ja valitse rauhottavia värejä. Valkoinen ja vaaleat luonnonsävyt ovat perinteisiä kylpylävärejä, mutta myös vihreä ja sininen luovat sopusointua.
         HAJUAISTI - Tuoksukynttilöitä ja kukkia
 joiden tarkoitus on virkistää tai rentouttaa kehoa ja sielua. Tuoksut ovat peräisin eteerisistä öljyistä, suitsukkeista tai tuoksukynttilöistä. Oikean tuoksun avulla voi päästä otolliseen mielentilaan. Kokeilu kannattaa. Älä kuitenkaan sekoita liian monia tuoksuja keskenään.
        KUULOAISTI - Hiljaisuutta ja musiikkia
Hiljaisuuden ei tarvitse olla täydellinen, vaan siihen voi kuulua pehmeitä, rauhoittavia ja turvallisia ääniä, jotka virittävät mielen rentoutumaan ja olemaan hetkessä läsnä. 
Jos kaipaat musiikkia, valitse säveliä, jotka on luotu rauhoittamaan. Sellainen musiikki lievittää oloa, jos hermot ovat kireällä. Veden solina, aaltojen loiske ja lokkien äänet ovat rauhoittavia, kylpylämusiikiksi sopivia ääniä. 
        TUNTOAISTI - Vesi hierojana
Oikein käytettynä vesi voi vaikuttaa syvälle ihoon ja kudoksiin ja saada aikaan vastaavan vaikutuksen. Veden ihanteellinen lämpötila on 38,5 astetta, ei ainakaan yli 40 astetta. Kylpyveteen voi lisätä aromi-öljyjä ja tuoreita yrttejä kuten laventelia, rosmariinia tai salviaa. Yksi hyvä vaihtoehto on lisätä veteen pari tippaa kylpyvaahtoa sekä kylpysuolaa.

Laskeudu ammeeseen ja anna ajatuksien kellua vapaasti. Jos sinun on vaikea rentoutua, hengitä rauhallisesti syvältä vatsasta asti. Vedä henkeä hitaasti sisään ja puhalla pitkään ulos.

 Jos ammetta ei ole, itselleen voi tehdä perusteellisen vartalokuorinnan. Kastele ensin koko vartalon iho ja istu sitten suihkun alle jakkaralle tai jumppapallolle. Mielestäni paras tapa  ihonkuorintaan on sokerin ja kahviporon seos, mikä levittää kylpyhuoneeseen mahtavan tuoksun ja antaa tehokkaan mutta lempeän hoidon vartalolle. Kahvi kiinteyttää ja tiukentaa ihoasi ja säännöllisesti käyttäen todellakin vähentää selluliittia. Kahvi myös virkistää ja innostaa, joten tämä naamio on täydellinen tylsän päivän pelastus.

                  Hiuksiin voi kuorinnan ja kylvyn aikana käyttää  öljynaamiota, joko oliiviöljyä, manteliöljyä tai jojobaa tai niiden sekoitusta. Hellii hiuksia todella tehokkaasti. Kun kuorinnan jälkeen ihoa kihelmöi lämpimästi, voit huuhdella itsesi. 
 Kylpemisen tulisi kestää enintään 15 - 20 minuuttia, olitpa sitten ammeessa tai suihkussa. Levitä lopuksi koko vartalolle kosteusemulsio tai -voide, jossa kosteus on kiinteämmässä muodossa. Siihen voi tipauttaa myös tuoksuöljyä mukaan.
        MAKUAISTI - Vettä myös sisäiseen käyttöön
Juomaksi vesi on hyvä valinta. Vesijohtovedemme on maailman puhtaimpia, joten elimistön huuhtelun voi hyvin aloittaa siemailemalla lasin huoneenlämpöistä vettä. Mausteeksi voi lisätä sitruuna- tai limettiviipaleen, inkivääriä tai muuta mieleistään maustetta. Tietysti voi myös juoda kevyesti poreilevaa kivennäisvettä tai haaleaa vihreää teetä.

Picture
 
 Se tietää pientä luksusta, mutta kuitenkin niin upeaa kokemusta, miellyttävää oloa ja konkreettisesti kehoa ja mieltä puhdistavaa ja rentouttavaa tuokiota. 

Vaikka se kuulostaa kliseiseltä, koti spa jälkeen tuntee itsensä levänneeksi ja puhdistuneeksi. 

Käytän myös hyviä hemmottelutuotteita SpaShopista!
Kylpy myös rauhoittaa ja lievittää levottomuutta ja hermostuneisuutta sekä auttaa keskittymään.
Kylpy tuo levollisen olon ja rauhoittaa hyvään uneen. 

Mikä spa-tyyppi olet tänään?


Aamuväsynyt
Onko vaikeaa herätä aamulla kellon soidessa? Järjestää aamuusi minispa. Herää varttia aikaisemmin ja laske altaaseen pieni kylpy kasvoille ja käsille. Lisää veteen virkistävää eteeristä öljyä, kuten sitruunaa tai bergamottia. Juo lasi tuoreella sitruunalla maustettua vettä.

Energian menettänyt
Tuntuuko, että energia on lopussa? Tarvitset ehkä piristystä. Tee pesusienellä koko vartalon kuorinta, jotta verenkiertosi palautuu ja kehosi herää. Käytä appelsiinin tai mandariinin tuoksuista öljyä.

Ylistressaantunut
Painaako stressi koko ajan? Vietä pieniä rauhoittumisen hetkiä arkipäivänäsi. Polta työpöydälläsi tuoksukynttilää tai tuoksulyhtyä. Katsele elävää liekkiä ja tunne tuoksu. Käytä rauhoittavia tuoksuja kuten laventelia tai patsulia.

Iltavirkku
Onko sinun vaikea nukahtaa iltaisin? Kokeile kylpyä tai pitkää suihkua ennen nukkumaan menoa. Käytä kylvyssä kamomilla- tai laventeliöljyä rauhoittamaan mieltä. Nauti kamomillateetä ennen kuin menet vuoteeseen.

Tuotteista puheen ollen – minä suosin ja rakastan luonnonkosmetiikka, myös koti-SPA-ssa. Suosittelen lämpimästi Aubrey-organics tuotteita, ne ovat hyviäa ja laadukkaita! Klikka ja vakuuttu itse!
Aubreyllä uskotaan siihen, että erinomaiset tuotteet perustuvat erinomaisiin aineosiin. Tämä ajatus on Aubrey Hamptonin yli 45 vuotta sitten perustaman luonnollisia kauneudenhoitotuotteita valmistavan yrityksen perusajatus. Tuotteissa käytetään vain parhaita yrtti- ja kasviperäisiä uutteita sekä luonnollisia vitamiinejä. Vuonna 1994 Aubrey® oli ensimmäinen sertifioitu orgaanisten kosmetiikkatuotteiden valmistaja Yhdysvalloissa. Tuotteita myydään maailmanlaajuisesti yli 4500 jälleenmyyjän kautta. 
Picture
]]>
<![CDATA[Hurmaava Nizza]]>Tue, 25 Feb 2014 16:51:01 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/hurmaava-nizzaPictureKeväällä tulee minulle aina reissuhinku päälle. Sieluni kaipaa jotain uutta ja jännä pitkän talven jälkeen.
 
Yritän blogissani kuvailla muutama reissun, jonka olen tehnyt jo ennen tämän blogin kirjoittamista.

Senvuotisen 2012 reissun idea tuli yllättäen. Katsoin helmikuussa televisiosta taitoluistelun EM kilpailua ja loppunäytöksen aikana muistin yhtäkkiä nuoruuden unelman – jos kerrankin elämässäni näkisi loppunäytöksen livenä!  On se ajatus käynyt ennenkin mielessä, mutta ajanpuutteen takia jäänyt idean tasolle vaan. Täällä kertaa jotain niin kuin pakotti tietokoneelle tutkimaan - mitä, missä, milloin? Ja kas kumma, kahden kuukauden päästä oli tulossa maalis-huhtikuun vaihteessa taitoluistelun MM-kisat Nizzassa! En ollut muuten aikaisemmin käynyt Nizzassa. 

 Mikä voisikin olla kauniimpi kuin keväinen Nizza! Varsinkin kuin täällä on vielä kylmä ja kuraista. Ei muuta, kuin heti tilaus Kalevan Travelin matkatoimistolle ja lentoliput-hotellit-kisaliput viikonlopulle järjestyivät helposti! Tässä kohta isot kiitokset Kalevan Travelille. Suosittelen! 

Berliini 3 vrk 223 e
Meidän hotelli oli suloinen boutiq-tyylinen pieni 4-tähden Hotel Ellington joka on alkuperäinen 1920-luvun Maison Niçoise -talo, ja se sijaitsee Nizzan sydämessä.
Picture


Taitoluistelun kilpailua en seurannut alusta loppuun, koska ne alkoivat jo tiistaina ja minä pääsin vasta torstaina matkaan. Näin vain naisten vapaohjelman ja loppunäytöksen. Mutta se riitti minulle, koska loppunäytös oli se tärkein! Jäähalli oli iso ja melkein täysin myyty. Ihmettelin luistelijoiden vauhtia jäällä joka ei TV-stä katsottuna tuntuu ollenkaan niin kova. Samoin musiikki auttoi paljon tunnelman luomiseen, sekään ei kuulu telkkarista katsottuna läheskään niin kauniina.  Virolaisena kannatan aina virolaisia sekä suomalaisia luistelijoita. Naisista pääsi Viron Jelena Glebova vaan sijalle 13, ja suomen Juulia Turkkila sijalle 18 sekä Alisa Mikonsaari sijalle 24, jäätanssissa virolaispari Irina Shtork/ Taavi Rand sijalla 22. Siinä kaikki… Kiira Korpi ei valitettavasti pystynyt osallistumaan silloin Nizzassa käytävissä taitoluistelun MM-kisoihin.

Nuoruuden unelmani toteutui ja oli mahtava kokemus!
Lisäbonuksena sain nähdä kaunista  Välimeren helmeä – Nizzaa!

Picture
Sää oli mitä ihanin – 20 asteetta ja aurinkoista koko viikon lopun aikana. Oli ihana kulkea kesämekko päällä, ilman sukkahousuja, ehei! Iltaisin oli vähän viileämpi, mutta se ei häiritsenyt. Nizzaan reissun tarkoituksena oli kisojen lisäksi nauttia ensin merestä ja boheemin kaupungin tunnelmasta. 

Nizzassa ei voi muuta, kuin nauttia olostaan. Tykkään kuin merenranta on keskellä kaupunkia! Kauniita paikkoja siellä on kaikkialla. Vanha kaupunki kapeine kujineen ja pastellinvärisine taloineen oli hurmaava. 


Monta kilometriä pitkä, palmujen ja upeiden talojen reunustama Promenade des Anglais -rantakatu, jossa voit kävellä, harrastaa liikuntaa tai istahtaa rantatuoliin ihailemaan maisemia. . Bulevardi on kovassa käytössä: kuntoilijoita, pyöräilijöitä, auringonpalvojia sekä nuoria pariskuntia/senioreja/koirien omistajia kävelemässä nauttien Välimeren tunnelmasta ja elämästä Nizzan auringon alla.

Picture
Ranskaksi aluetta kutsutaan nimellä Côte d'Azur eli sininen rannikko ja syystä, sillä turkoosinkirkas meri on läsnä kaikkialla. Nizzan suosiota selittääkin sen hyviä palveluita enemmän kaupungin rantoja huuhtelevat Välimeren aallot – harvassa suurkaupungissa voi uida ja ottaa aurinkoa keskellä kaupunkia. Uimaan emme päässeet, ei ollut tarpeeksi lämmintä silloin vielä.
Lisäksi oman osansa kaupungin viehätykseen tuovat taustalla siintävä vuoristo, Nizzan miellyttävä ilmasto. Promenade des Anglais'n rantabulevardilla nautittu viileä viini ja oliiviöljyn maustama ruoka sinisen veden äärellä auringon paistaessa lämpimästi lumosi minua joka päivä. Hintataso on samanlaista kun Suomessa. 

Nizzan vanhakaupunki on yksi suosituimmista nähtävyyksistä ja kaupungissa pidetään hyvää huolta vanhoista rakennuksista. Menneiden aikojen kauneuteen siis panostetaan yhä ja se kulkee rinta rinnan modernin Nizzan kanssa. Lisäksi Nizzassa ihailin hienoja maisemia linnakukkulalta, vierailin roomalaisaikaisilla raunioilla ja kävin katsomassa Nizzan kuuluisaa venäläistä maamerkkiä Pyhän Nikolain näyttävää katedraalia.

 Oli kiva astella rantapromenadilla syvänsininen meri vierellä, pysähtyä nauttimaan ruoasta, joka tarjoillaan "á la Provençale". Nizzan matkalla en unohtanut kokeilla paikallisen provencelaisen keittiön antimia. Hallitsevassa osassa ovat oliivipuun antimet, yrtit sekä kalat ja muut merenelävät – oliiviöljyä löytyy melkein joka ruuasta ja kuuluisa yrttisekoitus "herbes de Provence" on kotoisin juuri tältä seudulta. Tuoreet hedelmät ja kasvikset kruunaavat aterian.

Tärkein matkaohjelmassani oli tyttäreni tapaaminen Nizzassa. Hän tuli tapaamisellemme 4h automatkan päästä Italian Gardan järven rannalta. Vietimme yhdessä ihanan kokonaisen päivän! Enempää emme voinut olla yhdessä hänen työksensä takia, koska hänen oli mentävä illalla heti takaisin. Mutta oli ihana nähdä vaikka hetkeksikin! 

Vierailimme vuokra-autolla myös yllättävän lyhyen matkan päässä olevassa suositussa kohteissa, kuten Cannesissa ja Grassen hajuvesikaupungissa. Grasse on ihana pieni hajuveden valmistukseen vihkiytynyt paikkakunta. Iltapäivällä olimme Fragonardin parfyymitehtaalla missä saimme tehdä myös ostoksia (ostimme huonetuoksuja ja kylpysuoloja). 

Picture
Cannes on tunnettu ennen kaikkea vuotuisista filmijuhlistaan, joka antaa kaupungille ympärivuotisen maineen eliitin ja julkkisten kohtauspaikkana. Ehkä juuri hienostuneen maineensa vuoksi Cannes on Nizzaa kalliimpi paikka ja kaupungista löytyykin toinen toistaan hienompia liikkeitä, elegantteja ravintoloita ja tyylikkäitä yökerhoja.  Luksuselämää näkyy niin isosta luksustaloista kun myös muotimerkeistä/-myymälöistä, samoin erikoisemmat autot, yksityiset lentokoneet ja luksusjahdit ovat tietenkin ns. Ranskan Rivieran maamerkki. 

Mutta paikka sopii ainakin päiväretken osalta hyvin myös budjettimatkaajalle, sillä myös halvempia vaihtoehtoja löytyy. Lisäksi rantabulevardilla kävely ja hienojen maisemien katselu, puistossa rentoutuminen tai idyllisten pikkukujien tutkiminen ei maksa mitään.

Rakastan noita hengästyttäviä maisemia ja ihan erilaisia tunnelmia, mitä matkoilla tulee vastaan! Mutta ei oikein mikään matkakertomus eikä valokuvat voi kuvailla aidosti sitä tunnelmaa, se on kokeiltava itse henkilökohtaisesti.
 En yhtään ihmettele, että monet menettävät sydämensä Provencelle, kun omanikin taisi jäädä sinne…
Allaoleva videopätkä  kuva hyvin Nizzan hurmaava tunnelmaa!

HUOM!  Kuin aloitin bloggaamisen, oli minulla suunnitelmissa kirjoittaa myös matkaosio blogiini.  Mutta sairastumiseni takia taitavat minun  matkani lykkääntyä tulevaisuudeen...
Näin ollen etsin ahkeria maailman seikkailijoita jotka kirjoittaisivat vierailukirjoituksiansa tänne Coffeepause blogiin.

Oletko kiinnostunut matka-artikkeleiden kirjoittamisesta Coffeepause´n?

Otan vastaan mielelläni kirjoituksia muilta bloggaajilta, koska ne auttavat tuomaan uusia näkökulmia aiheisiin ja hyödyttävät siten muita yhteisön jäseniä.

Mitä sinä hyödyt artikkeleiden kirjoittamisesta?

Kirjoittamalla Coffeepauseen artikkeleita saat esimerkiksi seuraavia hyötyjä oman blogisi tai sivustosi kannalta:

1. Laadukkaita backlinkkejä
Jokaiseen artikkeliin voit sijoittaa kaksi linkkiä omalle saitillesi, jotka auttavat hakukoneoptimoinnissa.

2. Uusia kävijöitä
Artikkelin linkkien kautta uudet kävijät löytävät saittisi.

3. Tunnettavuutta
Kirjoittamalla laadukkaita artikkeleita luot uskottavaa kuvaa itsestäsi muiden surffailijoiden silmissä.

Kriteerit julkaistavien artikkeleiden valinnassa:

Haluan pitää Coffeepausen laadukkaana saittina, johon tullessaan lukija tietää mitä on luvassa, joten hyväksyn vain artikkelit jotka täyttävät seuraavat kriteerit:

1. Omasta mielestäni laadukas kirjoitus, joka hyödyttää lukijoita

2. Vähintään 600 sanaa (ei kuitenkaan ylipitkä)

3. Aihealue liittyy matkustamiseen ja

4. Artikkelia ei ole julkaistu muualla

Jos uskot artikkelisi täyttävän nämä kriteerit, niin  lähetä e-mail, jossa kerrot haluavasi kirjoittaa vierailuartikkelin ja omat tietosi. Kirjoitettuasi artikkelin voit lähettää sen arvioitavaksi, jonka jälkeen tarkistan artikkelin ja ilmoitan hyväksynkö sen.

Pidän itselläni oikeuden muokata tai olla julkaisematta lähetettyjä artikkeleita, ja kun artikkeli on julkaistu, Coffeepause´lla on lupa käyttää artikkelia myöhemmin haluamallaan tavalla. Artikkeli julkaistaan yleensä muutaman päivän sisällä hyväksymisestä, jos jonossa ei ole paljon muita artikkeleita.

OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ!

]]>
<![CDATA[Kannabis - myrkky vai lääke?]]>Fri, 21 Feb 2014 08:29:05 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/kannabis-myrkky-vai-lkePicture
facebook.com/coffeepause

Viime aikoina on jännittävä lukea aiheesta - 

kannabiksen deksriminalisointi.

Itse  kroonisen kivun potilaana ja lääkäreiltä epäriittävää apua saaneena, olen erittäin kiinnostunut lääkekannabiksen mahdollisuuksista.
En ole ikinä ennen kipujani pohtinut koko asiaa, enkä koskaan käyttänyt kannabista (eikä muutakaan).
 Minulla on alaikäinen lapsi enkä missään tapauksessä kannata kannabiksen käyttöä muuhuun kuin lääkkeenä.
Kroonisesta kivusta kärsii Suomessa miljoona ihmistä. Heistä lähes joka kolmas ei ole saanut vaivoihinsa selitystä…Minä kuulun myös niihin...

 Jo pari vuotta sitten uutisoitiin että Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat löytäneet kannabiksesta kemikaalin, jonka uskotaan pystyvän pysäyttämään monien aggressiivisten syöpien, kuten rinta- ja eturauhassyövän etenemisen. 
Asiasta kirjoitti silloin myös Aamulehti.

Onko lääkekannabis löytämässä paikkansa kroonisen kivun hoidossa myös Suomessa? Lääkekannabista käytetään tällä hetkellä pääasiassa MS-potilaiden hoidossa, josta on tällä hetkellä paras näyttö. Yleisesti kannabinoidit näyttävät olevan turvallisia ja kohtuullisen tehokkaita neuropaattisessä kivussa . Alustavaa tietoa on myös fibromyalgiasta ja reumasta. 

 Muita sairauksia, mitä on hoidettu maailmalla tulokkaasti kannabiksen avulla ovat AIDS, aivotärähdys, Alzaheimerin tauti, astma, diabetes, glaukoma, kipu, päihderiippuvus,masennus, migreeni, niveltulehdukset, skisofrenia, suolistosairaudet. Lääkekannabis vähentää potilaiden ahdistusta, lievittää kipua, helpottaa nukahtamisessa ja parantaa mielialaa.
Tarvitaan kuitenkin pitkäkestoisempia tutkimuksia näiden lupaavien tulosten edelleen arvioin.

 Lääkekannabista Suomeen toimittaa kaksi apteekkia, toinen Turussa ja toinen Tampereella. Kannabispulverin saanti kuitenkin vaatii potilaalta aktiivisuutta ja aikaa, sillä koko prosessiin menee paperitöineen kolmesta neljään kuukautta. Kaikille lupaa ei edes myönnetä. Kannabiksen saantia hankaloittaa myös se, että sosiaali- ja terveysministeriön virallisen ohjeistuksen mukaan lääkekannabista voidaan määrätä vasta, kun kaikki muut vaihtoehdot on ensin kokeiltu. 

Lääkekannabiksen käyttö vaatii nykyisellään lääkärin reseptin lisäksi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean erityisluvan. Lupa myönnetään vuodeksi kerrallaan.[17]
 Lääkelaitoksen lääketurvaosaston ylilääkäri Pirkko Paakkarin mukaan lupahakemukset lääkekannabikselle ovat olleet yksittäisiä tapauksia.[18]
Suomessa on käytössä viisi lääkekannabisvalmistetta. Sativex-lääkevalmisteeseen on myönnetty 25 lupaa ja lääkekannabiskukkavalmisteisiin noin 80 lupaa.[19]Lupa myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2006 miehelle, joka kärsi onnettomuudesta johtuvista selän hermovaurioista, ja opiaattijohdannaiset kipulääkkeet olivat aiheuttaneet sivuoireita. Lääkelaitos hylkäsi alun perin luvan, mutta hallinto-oikeus kumosi päätöksen.[20][21] 
Fimea antoi Sativexille myyntiluvan Suomessa vuonna 2012. Tämä tarkoittaa ettei Sativexille tarvita erityislupaa vaan neurologian erikoislääkärin tai neurologian alan sairaalayksikön lääkärin kirjoittama resepti riittää.[22]

Suomessa myyntiluvan saneen Sativexia suositumpi kannabislääke on Bedrocan, joka on kannabiksen kukintoa. Sitä tuodaan maahan Hollannista, jossa kasvatus tapahtuu valvotuissa oloissa. Bedrocania saa Suomessa jatkossakin vain erityisluvalla.

 Lääkäriliiton
varatoiminnanjohtaja Risto Ihalainen ei näe mahdottomana, että kannabis tulisi vapaasti reseptille Suomessakin.

 Lääkekannabishoito on kallista. Se maksaa 1000-2000 € kuukaudessa.  Kela ei korva kannabishoitoa, eli potilaan on maksettava kallis hoito itse.
Picture
Asiantuntijoiden mielipide: Kannabis toisi Suomeen ongelmia

Kannabiksen vapauttaminen Suomessa toisi alkoholin rinnalle vain yhden ongelman lisää, arvioi Erkki Vartiainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Alkoholi- ja huumeasioista vastaavan ylijohtajan mukaan laillistaminen lisäisi todennäköisesti kannabiksen ja alkoholin sekakäyttöä.

Vartiainen arvioi, että jos kannabis laillistettaisiin, suurin riskiryhmä olisi nuoret, joista osa jäisi riippuvaisiksi.

- Tämä haittaisi erityisesti niitä nuoria, jotka ovat jo syrjäytymisvaarassa, hän sanoo.

Keskustelu ryöpsähti jälleen viikonloppuna, kun Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi, ettei kannabiksen käyttö ole vaarallisempaa kuin alkoholin juominen.

Coloradosta tuli tässä kuussa Yhdysvaltain ensimmäinen osavaltio, jossa kannabiksen myynti on laillista. Sitä ei edelleenkään saa käyttää julkisilla paikoilla. Kannabiksen myynti aiotaan sallia myös Washingtonin osavaltiossa myöhemmin tänä vuonna. Kannabiksen lääkekäyttö on jo sallittua useammassa osavaltiossa.
Lue kommentejä siihen.

Myös korkeakouluissa on tehty tutkimuksia  kannabiksen vaikutuksista oppinäytetyönä

EU-raportti: Kannabis tupakkaa ja alkoholia turvallisempaa!

Kannabis on käyttäjälleen turvallisempaa kuin tupakka tai alkoholi, kertoo laaja EU-katsaus. Tiedot perustuvat Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytöksen seurantakeskuksen julkaisemaan 700-sivuisen, 3-osaiseen raporttiin. Lue  MTV.fi  3.7.2008

- Huumeen vaarallisuus: Vaarallisimpia ovat ekstaasi ja kokaiini, joita seuraavat alkoholi ja heroiini. Vähiten vaarallinen huume on kannabis.
- Päihtymyksen aste: Vahvimman päihtymyksen aiheuttaa alkoholi. Seuraavina tulevat heroiini ja kokaiini, kannabis on listassa neljäntenä.
- Riippuvuus: Pahinta riippuvuutta aiheuttaa tupakka, seuraavina tulevat heroiini, kokaiini ja alkoholi. Kannabis on tutkimusten mukaan vähiten riippuvuutta aiheuttava päihde.

EU raportti lue tästä.

10 faktaa lääkekannabiksen terveyshyödyistä

Lääkekannabiksen käytön laillistamisesta velloo keskusteluita monissa maissa. Se ei ole ihme, sillä lääkekannabiksella on useissa tutkimuksissa havaittu olevan positiivisia vaikutuksia etenkin tiettyjen kroonisten sairauksien hoidossa.

Muuta tietoa kannabiksesta.

Virossa on leviämässä kova kohu perheestä jossa aviopari taisteli emännän syöpää vastaan Rick Simsoni aidolla hamppuöljyllä, vaikka lääkärit olivat antaneet potilaalle vain pari kuukautta enää elinikää. Taistelu olisi muuten ollut tuloksellinen, jos sitä olisi aloitettu aikaisemmin, syövän varhaisemmassa vaiheessa. Artikkeliin (viroksi) voit tutustua täällä.

 Artikkeli levisi nopeasti massoihin ja siitä syntyi idea tehdä tositarinasta elokuva, ettei tapahtuisi taas näin että ajankohtainen juttu vain lakaistaan maton alle, niin kuin yleensä usein tapahtuu… Elokuvan vuoksi rahoituksen saamiseksi  tehtiin muutama päivä sitten kansanaloitteena adressi johon kerätään 40pv aikana allekirjoituksia elokuvan tuotannon tueksi. Parissa päivässä on allekirjoituksia kerääntynyt jo toista sataa.Adressi tässä.

Seuraavassa teille kiinnostava dokumentti kotimaisella tekstityksellä.
Ei jää epäselväksi, että kannabis on lääketeollisuuden suurin uhkakuva. Onhan ihminen syövän kanssa paljon tuottoisampi kuin ilman syöpää. Kannabis todellakin parantaa jopa erittäin pahalaatuiset syövät.

Hyvät ihmiset: onko kyseessä maailman laajuinen salaliitto joka on kiedottu äärimmäiseen propagandaan ja aivopesuun? Kauanko aikaa meidän pitää vielä kärsiä kivuista ja katsoa vierestä kun läheinen kuolee syöpään ja lääketiede ei pysty tekemään mitään? Ei intiaanitkaan leikanneet suolisyöpää vaan potilas laitettiin kannabis-kuurille ja se auttoi…

Kyse on nyt terveydestä ja lääketeollisuuden suuresta pelosta kannabista kohtaan. Hyvin ovat tosiaan propagandansa muotoilleet, sillä tuhansia vuosia vanhasta lääkkeestä tuli parissa vuosikymmenessä 
hirveä huume joka tappaa sinut!

PAKOON PARANNUSTA
Itsellä lähtee kohta neljäs vuosi kipujen kanssa, en ole vielä ainakaan tottunut. Usein mietin, että tottuukohan tähän koskaan? Ja pahinta on vielä se, että lääkärit ei tahdo ottaa kipuja kuuleviin korviinMonista lääkkeistä voi tulla riippuvaiseksi, mutta sietämätön kipu on kuitenkin kauhea asia... hyvä, jos kannabiksesta  löytysi konsti helpottaa kipuja.

Olen sitä mieltä, että lääkekäyttöön eli valvotusti käytettynä olisi kannabis ihan hyvä juttu.
Nyt kun jo YK:kin tukee dekriminalisointia, ehkä Suomikin pääsee aiheessa jossain vaiheessa ajan tasalle.

Mitä mieltä olette? Jos olete sama mieltä että kannabis kannata dekriminalisoida, käykää allekirjoittamassa kannatuksenne - Kansalaisaloite kannabiksen käytön ja omaa käyttöä varten tapahtuvan hallussapidon sekä kasvatuksen rangaistavuudesta luopumiseksi on avattu allekirjoitettavaksi. Lakiehdotuksen muotoon laaditun kansalaisaloitteen voit allekirjoittaa 
oikeusministeriön palvelussa TÄSTÄ.

Muita pienempia aadresseja tästä ja täällä. 
Otsikoissa todettiin aluksi virheellisesti, että adresseissa vaaditaan kannabiksen laillistamista. Näin ei kuitenkaan ole, vaan vaatimuksena on kannabiksen dekriminalisointi, eli rangaistavuudesta luopuminen.

Videosarja A-Studi Stream - Kannabista kansalle!
]]>
<![CDATA[Mikä ihmen StyleRoom?]]>Tue, 11 Feb 2014 23:49:24 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/mik-ihmen-styleroom
Picture
facebook.com/coffeepause


HURRAA!
Ruotsissa hitiksi noussut StyleRoom -verkkoyhteisö rantautuu vihdoin Suomeen!
Yhteisössä pääsee kurkistamaan toisten kotiin albumeiden välityksellä, inspiroivista sisustuksista voi pitää omaa leikekirjaa ja kuvia voi kommentoida ja tykätä. Eli kyseessä on ehkäpä jonkinlainen Pinterestin ja blogien välimuoto.

STYLEROOM tulee olemaan Suomen suurin sisustusyhteisö, jonka kautta sinäkin pääset kylään lukuisten suomalaisten koteihin. Yhteisössä voit mm. jakaa kuvia omasta kodistasi, etsiä ideoita muiden kuvista ja keskustella sisustamisesta. Hakusanojen avulla voi myös tehdä täsmäiskuja vaikkapa keittiöihin tai parvekkeen tuunaamiseen.

”Idea palveluun syntyi, kun en löytänyt netistä apua asuntoni sisustamiseen. Halusin saada ideoita tavallisten ihmisten kodeista”, toteaa Styleroom.se-palvelun perustaja Johan Arvidson. Hän keskusteli ajatuksesta neljän verkkomedioiden parissa työskentelevän ystävänsä kanssa ja näistä ideoista syntyi palvelun ensimmäinen versio.
Lue portaalin maahantuojasta.

Lopuksi vielä itse asiaan, eli siihen StyleRoom -verkkopalveluun:

“StyleRoom on yhteisöpalvelu, jonka ytimessä ovat käyttäjien omat sisustuskuvat. Käyttäjät voivat esitellä palvelussa omia sisustustyylejään, etsiä ideoita ja inspiraatiota, koota muiden sisustusideoista virtuaalisia leikekirjoja ja kommunikoida muiden käyttäjien kanssa. Palvelun käyttö on maksutonta ja se toimii niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin.”

Minua kiinnosti tietysti heti kokeilla tätä paljon puhuttua yhteisöä, joten loin testimielessä tunnukset jo tähän.
Vaikuttaa hyvältä ja toimivalta idealta ja aidosti sisustushulluna olen iloinen uudesta nousevasta tähdestä suomalaisessa sisustusmaailmassa!.

Käy tutustumassa yhteisöön!   

Ruotsalainen sivu täällä!   

Minä sisustajana 


Picture
]]>
<![CDATA[Unohtumaton elämys!]]>Tue, 11 Feb 2014 22:18:15 GMThttp://coffeepause.weebly.com/blog/unohtumatonelmysPicture
facebook.com/coffeepause

7.-9.helmikuuta esiintyi Hartwall Arenalla taas kerran jokavuotinen tapahtuma - hevosshow Appassionata 2014, teemana ”Unelmien aika”. Show pyörii Euroopan areenoilla jo yli 10 vuotta ja on kovin suosittu tapahtuma sekä lapsiperheiden että aikuisten joukossa.


Apassionatan hevosshow tuo yleisön eteen ihmisten ja hevosten hienon yhteistyön. 1,5 tuntia kestävässä  ohjelmassa lukuisa yleisö kokee maagisia ja satumaisia hetkiä, ihmisten ja hevosten välistä synkronoitua kommunikaatiota ja liikkumista. Ohjelman punaisena lankana on teema , tänä  vuonna se olikin sitten ”Unelmien aika”. Vuonna 2012 kuin kävin katsomassa eka kerta show´ta, oli teemana ”Ikuisesti yhdessä”. Jokaista ohjelmaa sitoo suloinen tarina rakkaudesta.

Ohjelmassa näkee erittäin valikoituja hevosia – arabian hevoset, lusitanot, friisi hevoset, alter real´it, andalusialaisiet ja persheronet. Osallistujana näkee myös aaseja ja suloisia poneja. Voi että mihin  kaikkiin temppuihin kauniit hevoset pystyvätkin!

Henkilökohtaisesti kävin katsomassa ensimmäistä kertaa Apassionataa vuona 2012 ja koin henkeäsalpaavan elämyksen! Vaikka oli esityksestä kuullut ja myös mainoskatkoja nähnyt, en jotenkin koskaan päässyt lähtemään esitykseen joko ajanpuutteen tai muun syyn takia.

Ensimmäinen elämys esityksestä oli täydellinen! Lapsuudesta asti hevosia pelkäävänä en ole koskaan ollut tekemisissä hevosten kanssa elämässäni. Pienenä tyttönä pelotti varmaan hevosien koko, vaikka muuten niistä olisin tykännytkin. Näin ainakin luulen jälkeenpäin. Kiva eläin ja siinä kaikki mitä hevosista luulin ja tiesin.

Niin, silloin 2 vuotta sitten päätin että haluan taas kerran kokea saamaa mahtavaa tunnelmaa ja suunnittelin menevään vuoden päästä tulevaan 10 vuoden gaalaesitykseen ”Ystävät ikuisesti”. Tämä niin varma suunnitelmani kuitenkin petti jostain syystä, en muista tarkkaa…

Asia oli korjattava tänä vuonna. Syystäkin – kuin tänä vuonna on HEVOSEN VUOSI mikä ennustuksien ja horoskooppien mukaisesti kuuluisi olla aktiivisempi ja vauhtikampi edellisestä. Mikä päätetty – se tehty! Mentiin.

Mutta samanlainen mahtava elämys jäi vaisummaksi edellisestä. En uskoo syyksi vaan että oli jo kerran nähty ja koettu! Ennemmin tuntui tämä ohjelma olevan vaatimattomampi edellisestä, mikä oli huomattavasti vauhdikkaampi, hienompi, sielua koskettavampi, jossa enemmän efektejä. Myös musiikki oli minun makuuni edellisellä kerralla. Kai se sittenkin on makuuasia…

Olen tyypiltäni kovin tunteikas ja emotionaalinen, mutta hyvää elämystä on minussa vaikea herättää. Olen nirso konserttien, leffojen ja myös kirjojen valinnassa.

Silti kahden vuoden takaa olleessa esityksessä sain mahtavan elämyksen. Täällä kerta ei niin mahtavaa, muttei se ei tarkoittaa että olisi ollut ajanhukkaa tai tuhlausta. Ei sinnepäinkään! Suosittelen lämpimästi käydä katsomassa sekä lasten kanssa että ilman.

Picture

Lasten vanhempia käy ”sääliksi” kuin jokaisen esityksen jälkeen varmaan on pilvin pimein lapsia ketkä ano ja pyytää ”Haluan myös oman ponin!” tai ”Haluan aloittaa ratsastusharrastuksen!”. Molemmat ovat arvokkaita!

Tiedän moniakin lapsia ketkä ratsastaa, myös heitä jotka ovat jo aikuisia ja mielestäni lapsuudessa herännyt rakkaus hevosia kohti on elinikäinen.
Seuraava hevos-show elämässäni tulee olemaan varmasti 15.juhlavuoden gaala-esityksessä!

Jaan kansanne häikäilyttävään videon Apassionatan show´sta jotta saate kuvan siitä, kuinka ihana esitys varsinaisesti onkin! Vaikkakin videolta katsottuna se ei vetää vertailua live-esitykseen.

Kahvikuppi käteen ja videota nauttimaan!

Pahoittelen mahdollisia kielioppivirheitä tekstissäni, nimittäin aloitin bloggaamisen juuri kielenkylpyä ja sen kehittämistä varten. Samalla myös blogini äidinkielisessä osiossa treenaan viroa etei se ruostuisi asuessani Suomessa (jo reilut 10v).

]]>